Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes velt eerste oordeel over grondig herziene W14

Mercedes heeft de eerste meters met de hevig geüpdatete W14 achter de rug. Wat zijn de eerste bevindingen? Aan het woord is Trackside Engineering Director Andrew Shovlin.

Mercedes nam afscheid van het veelbesproken zero-pod ontwerp dat ze in 2022 voor het eerst introduceerde. In Monaco treedt het team aan met onder andere een nieuwe vloer, nieuwe ophangingen en dus ook een nieuw bodywork, mét sidepods.

Lewis Hamilton reed ermee naar de derde plaats, terwijl George Russell niet verder kwam van P15 door enkele setupproblemen vroeg in de sessie. Hoe kijkt Mercedes-kopstuk Andrew Shovlin terug op die belangrijke eerste meters?

"We zagen geen hele grote problemen en dat maakt het tot een bemoedigende start. We doen wat vergelijkingswerk tussen de twee auto's (hetgeen betekent dat ze met verschillende setups onderweg waren, red.). Lewis was met zijn afstelling duidelijk gelukkiger dan George met die van hem, maar we zullen de data nog doorspitten", aldus Shovlin tegenover Sky Sports F1.

'Puik werk'

"Het lastige aan Monaco is dat de baan van sessie tot sessie er ander bij ligt, maar ondertussen moet je wel steeds het momentum van de ene sessie zien mee te nemen naar de volgende. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De start was goed, maar we zijn ons bewust van de vele zaken die nog mis kunnen gaan in Monaco."

Hij vervolgt: "We zit nu in de situatie dat we naar onze nieuwe auto kijken en denken 'dit en dit hadden we anders kunnen doen als we opnieuw konden doen. Het is in dat geval makkelijker om compleet blanco ergens mee te beginnen dan om midden in het seizoen een bestaand concept zo radicaal om te gooien."

"Maar het positieve daarvan is dat we nu een lange lijst van zaken hebben waarvan we weten dat die de auto sneller zullen maken. Het is zeer indrukwekkend dat we erin geslaagd zijn dit alles in race zes te introduceren, puik werk van iedereen in de fabriek."

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein