Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Toto Wolff

Mercedes verandert van kleur, maar een verrassing is dat niet

De internationale media schrijven op de valreep van 2021 volop dat Mercedes in 2022 afscheid neemt van de zwarte antiracisme-livery. Echter, dan mag geen verrassing heten.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het was een week voor de eerste Formule 1 Grand Prix van 2020, de GP van Oostenrijk, dat Mercedes de W11 in een nieuwe, zwarte livery liet zien. Hiermee toonde men zich loyaal aan Lewis Hamilton als voorvechter van diversiteit en inclusiviteit.

Mercedes hield zelfs voor een tweede jaar op rij vast aan de zwarte basis, maar dat is en was altijd al het laatste jaar waarin we een donkere 'Silberpfeile' zouden zien. Al in november 2020 bevestigde teambaas Toto Wolff dat.

"Ja, ook in 2021 rijden we in het zwart. Het ziet er prachtig uit", aldus Wolff destijds in gesprek met Motorprofis. "Maar als in 2022 er veel nieuwe regels worden ingevoerd, willen we weer ons erfgoed eren met de Silberpfeilen. Maar het thema racisme blijft ons zeer aan het hart gaan."

Hamilton akkoord met zilveren Mercedes

Lewis Hamilton gaf afgelopen seizoen al aan dat hij daar meer dan vrede mee zou hebben. Dat Mercedes voor een tweede jaar op rij vasthield aan de zwarte bolide was al meer dan hij had durven hopen, zo gaf hij tegenover onder andere RacingNews365 aan rond de Grand Prix van Rusland in 2021.

"Als we weer terug naar zilver gaan, zou dat een mooie verandering zijn. Het zorgt er niet voor dat we de veranderingen die we intern aan het maken zijn uit het oog verliezen, want we blijven pushen voor meer diversiteit, samen met al onze partners."

Grote vraag is nu natuurlijk of Hamilton zelf van de partij is als Mercedes de komende maanden het laken van de nieuwe, zilveren bolide trekt.

Quiz

De Grote Max Verstappen Kampioensquiz!

Het jaar zit er bijna op! In 2021 zagen we enorm veel spektakel in de Formule 1-wereld. Wat weet jij nog van het seizoen waarin Max Verstappen werd bekroond tot wereldkampioen?

Speel mee

13 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche