Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes verklaart bijzondere strategie: "Dat had meteen onze dood betekend"

Even leek het er op alsof Mercedes in Bahrein een driestopsstrategie toe ging passen bij Lewis Hamilton, nadat hij na zijn tweede stint al na 12 ronden op zijn eerste set harde banden naar binnen kwam voor nieuwe. In een video legt Mercedes uit dat dat nooit, maar dan ook nooit een optie was.

Verstappen Hamilton Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Iedereen keek tijdens de Grand Prix van Bahrein raar op toen Lewis Hamilton al relatief vroeg voor zijn tweede pitstop naar binnen kwam. Op dat moment had hij pas twaalf ronden afgewerkt op zijn set harde banden, terwijl hij er nog 28 af moest leggen. Dat zou hem dan toch nooit lukken, als de eerste set maar twaalf ronden meeging?

Wel dus, want de Brit reed de race uit en won hem zelfs, nadat hij de ontketende Max Verstappen met hangen en wurgen achter hem wist te houden. Lag een driestopsstrategie überhaupt ooit op tafel? "Nee!", zo klinkt technisch directeur James Allison stellig in zijn terugblik op de race op het YouTube-kanaal van Mercedes.

"De commentatoren op tv dachten dat misschien, omdat er nog zoveel ronden te gaan waren. Het eerlijke antwoord is echter echt 'absoluut niet'", aldus Allison, die uitlegt waarom. "Een derde pitstop had op dit circuit meteen onze dood betekent. Die strategie is veel en veel te traag in Bahrein. We wilden gewoon maximaal gebruik maken van wat de harde band voor ons in petto had. Drie pitstops hebben we nooit overwogen."

Bekijk hieronder de gehele debriefing van Mercedes, waarin er op nog veel meer onderwerpen in wordt gegaan.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"