Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Mercedes verklaart plotselinge vertrek rechterhand Hamilton

Bij de start van het Formule 1-weekend in Saoedi-Arabië maakte Lewis Hamilton bekend dat hij en Angela Cullen per direct niet meer samenwerken. Mercedes-teambaas Toto Wolff legde later uit hoe dat precies zit.

XPB 1158547 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Jarenlang was Angela Cullen de rechterhand van Lewis Hamilton, maar daar kwam voorafgaand aan het Formule 1-weekend in Saoedi-Arabië een einde aan. De zevenvoudig kampioen liet zelf weten dat de twee niet meer samenwerken en bedankte Cullen voor haar diensten, maar het was nog niet bekend waarom de twee 'uit elkaar' zijn gegaan.

Mercedes-teambaas Toto Wolff bevestigt nu dat het de keuze is geweest van Hamilton. "Het was geen verrassing voor ons, want Hamilton was al een tijdje op zoek naar verandering", zegt hij tegen het Duitse Sky Sports.

In gesprek met de media, waaronder RacingNews365, gaat Wolff dieper in op de situatie. "Angela maakte lange tijd deel uit van ons team. In alle teams is het zo dat je niet stil kan blijven staan. Als mensen en de organisatie veranderen en het werkt op een gegeven moment niet meer, dan moeten we daar eerlijk over zijn. Dan is verandering goed."

"Angela was en is altijd een mascotte voor ons team. Ze is de enige met een luidere stem dan een startende F1-bolide. Maar als dit is wat hij (Hamilton, red.) nodig heeft, dan steunen we hem daarin. Wat zijn keuze ook is."

De uitleg van Wolff staat een beetje haaks op wat zowel Hamilton en Cullen zelf via social media naar buiten brachten, namelijk dat het tijd was voor een nieuw avontuur voor laatstgenoemde.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?