Mercedes verlaat DTM en stapt in Formule E

25 jul. 2017 07:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Autofabrikant Mercedes kondigde gisteren aan dat het uit de DTM stapt. Het Duitse tourwagenkampioenschap krijgt daarmee een grote klap te verwerken. In ruil daarvoor richt Mercedes zichzelf op de Formule 1 en stapt het in de Formule E.

Shock voor DTM kampioenschap: Mercedes vertrekt

Mercedes-Benz stopt aan het eind van volgend seizoen met het DTM-kampioenschap. De autofabrikant verlegt haar focus naar de duurzame Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1.

Voor het DTM-kampioenschap is het vertrek van Mercedes een zeer groot verlies. Het merk was het kampioenschap liefst 26 jaren trouw en behaalde daarin tien wereldtitels bij de coureurs, dertien bij de teams en zes bij de constructeurs. Door het vertrek van Mercedes blijven Audi en BMW als enige merken over in het DTM.

Toto Wolff van Mercedes licht de beslissing toe. "DTM zal altijd een groot onderdeel uit blijven maken van de autosportgeschiedenis van Mercedes. Het is een lastige beslissing geweest, maar we proberen om volgend seizoen winnend af te sluiten."

Mercedes wordt net als de Duitse autofabrikanten Audi en BMW actief in het Formule E kampioenschap. "Mercedes-Benz zal in de toekomst elektrische auto's op de markt brengen onder het EQ-label. Formule E is een grote stap om de prestaties van onze hybride auto's te demonstreren," laat Thiemer van Mercedez-Benz weten.

Met Formule E en Formule 1 is Mercedes binnen twee klassen in de top van de autosport actief. De elektrische raceklasse Formule E is sterk in ontwikkeling en past bij het duurzame karakter dat veel autofabrikanten nastreven. Formule 1 geldt als de koningsklasse van de autosport, waarin Mercedes de laatste jaren oppermachtig is geweest.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen