Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes vertrouwt op de FIA nadat Ferrari zorgen uit over de Red Bull-financiën

Ferrari plaatste onlangs grote vraagtekens bij de updates van Red Bull en hoe ze deze kunnen combineren met het budgetplafond. Volgens de concurrent heeft Red Bull verdacht veel financiële ruimte beschikbaar voor het meenemen van updates. Mercedes deelt deze zorgen van Ferrari in ieder geval niet.

Met het budgetplafond in de Formule 1 moeten de teams tegenwoordig zorgvuldig kiezen waar de centen aan worden gespendeerd. Red Bull neemt binnen het budgetplafond update na update mee naar de circuits, tot groot verontwaardiging van Ferrari. Vooral de mogelijke constructie van een lichter chassis, dat miljoen moet kosten, zorgt voor argwaan. Teambaas Mattia Binotto vertrouwt de situatie niet helemaal, zo liet hij onlangs weten . "We hebben een sterke FIA nodig die hier bovenop zit, want anders zijn die regels niet eerlijk en gelijk voor iedereen. Maar ik kan zoals ik al zei niet oordelen over het lichtere chassis van Red Bull en of ze het wel of niet hebben, maar ik weet wel dat Ferrari dat vanwege de budgetcap niet zou kunnen", aldus de Ferrari-teambaas. Bij Mercedes kijken ze anders naar de situatie. "Ik zag dat Mattia dit benoemde", zo trapt teambaas Toto Wolff af wanneer hem gevraagd wordt naar de situatie omtrent het budgetplafond. Hij maakt zich echter geen zorgen. "Ik twijfel er niet over dat het nieuwe FIA-regime het goed in de gaten houdt en de regels blijft handhaven."

Wolff heeft 'alle vertrouwen' in de betrokken personen

De Mercedes-leidsman benadrukt alle vertrouwen te hebben in de FIA en iedereen die verantwoordelijk is voor de handhaving van de reglementen. "Je hoort de financiële reglementen net zo goed te respecteren als de sportieve en technische reglementen", benadrukt Wolff. Hij gelooft verder niet dat een team als Red Bull valsspeelt. "Laten we maar zien wat de uitkomst wordt. Mocht iemand de regels overtreden, dan is dat iets waar je een voordeel bij hebt behaald. In dat geval hoor je een straf te krijgen." "Maar verder is het iets waar ik niet bij betrokken ben. Ik vertrouw de mensen, ik vertrouw de (controle)systemen en ik vertrouw de mensen die de regels handhaven", zo sluit Wolff af.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi