Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes verving power unit van Bottas na problemen

Regerend wereldkampioen Mercedes liep tijdens de vijfde testdag in Barcelona voor het eerst tegen serieuze problemen aan. Valtteri Bottas viel vroeg in de middag stil en moest urenlang werkloos toekijken.

De Duitse degelijkheid van Mercedes was ook in 2019 weer een feit. Feilloos presteerde de nieuwe W10 en geen enkel ander team wist zoveel ronden af te leggen als de Duitse renstal. Dinsdagmiddag, kort na de lunchpauze, viel Valtteri Bottas prompt stil. De Fin had het stuur overgenomen van teamgenoot Lewis Hamilton en had nog geen tijd op de klokken staan.

Een probleem met de oliedruk zorgde ervoor dat vele uren verloren gingen, doordat het team de complete power unit verving. Pas in het laatste half uur kwam de Fin nog kort de baan op. "Helaas ontstond er na vier perfecte dagen een probleem met de auto. Door een oliedruk-issue moesten we de power unit vervangen. Ik ben blij dat ik toch nog enkele ronden heb kunnen rijden en het team verrichtte uitstekend werd om de auto zo snel weer naar buiten te krijgen", blikt Bottas terug. "Het was belangrijk om toch meters te maken in de auto en gevoel te krijgen bij het nieuwe aerodynamische pakket. Het lijkt erop dat we verbeteringen hebben doorgevoerd. Nu is het zaak om alle details door te nemen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"