© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Mercedes verwacht dreiging van Red Bull bij GP België

22 aug. 2017 14:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Mercedes is de grote favoriet voor de GP van België. Eerder dit jaar liet het op de semi-snelle circuits al zien dat het nagenoeg niet te kloppen is. Mede door de zeer krachtige motor weet het team de concurrentie vaak af te troeven.

Mercedes weigert favorietenrol op zich te nemen voor Grand Prix van België

Het Belgische Spa-Francorchamps is daarmee een ideaal circuit voor de W08 van het team. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zijn dan ook de grote favorieten. Teambaas Toto Wolff probeert de druk weg te nemen bij het team.

"Mensen roepen dat Spa bij onze auto past, omdat efficiëntie en aerodynamica hier heel erg belangrijk zijn. Aannames zijn echter gevaarlijk. Dit jaar hebben we al te vaak gezien dat de vorm per weekend verschilt. Ik wil daarom ook geen aannames doen, maar we moeten ons werk zo goed mogelijk doen en het maximale resultaat behalen."

Ferrari is normaal gesproken de grootste concurrent, maar Toto Wolff vlakt ook Red Bull niet uit. In Hongarije was Max Verstappen tijdens de race snel onderweg, maar de lay-out van dat circuit is totaal anders. Motorvermogen is erg belangrijk in België en Red Bull komt PK's tekort.

"Red Bull zal een bedreiging vormen voor ons als ze hun vorm van Hongarije kunnen behouden. We mogen niet verslappen en moeten blijven werken aan onze zwakke punten. We bekijken het van week tot week en iedereen in de fabriek is zeer gemotiveerd."

In het WK moet Lewis Hamilton 14 punten goedmaken op Sebastian Vettel. De Brit weet dat er met Spa en Monza twee races zijn waarin hij het gat moet dichten richting Vettel. Op het circuit van Singapore dat daarna volgt is Ferrari topfavoriet.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen