Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes verwacht moeilijk weekend in Singapore

De Formule 1 renstal van Mercedes koos voor dit F1-seizoen voor een aanzienlijk langere wielbasis dan de concurrentie. Op de krappere en langzame banen pakte dit niet goed uit. Concurrent Ferrari domineerde in Monaco en Hongarije en Mercedes vreest eenzelfde scenario in Singapore.

Het stratencircuit in Singapore heeft een ietwat ander karakter dan Monaco en Hongarije, maar het staat onderaan het favorietenlijstje bij Mercedes. De W08 van het team heeft dit seizoen moeite met langzame en krappe bochten. Juist op dat vlak is concurrent Ferrari ijzersterk. Toto Wolff verwacht dan ook een lastig weekend in Singapore, met concurrentie van Red Bull en Ferrari. " Singapore is ons in het verleden niet altijd gunstig gezind geweest. Bepaalde eigenschappen van het circuit passen minder bij onze auto. Red Bull en Ferrari zijn sterker in de langzame bochten en op dit type circuit." " Ik verwacht dat we een moeilijker weekend hebben dan op Monza of Spa, maar we moeten zoveel mogelijk kilometers maken om de auto te verbeteren."

Mercedes toonde zich dit seizoen weer heer en meester op de (semi) snelle circuit waarop motorvermogen een grotere rol speelt. Wolff erkent dat zijn team het lastig heeft in langzame sectoren van de circuits. " In België waren we sterk in bepaalde sectoren, maar kozen we voor een compromis om de beste racesnelheid te hebben. We hadden er wat problemen met de stabiliteit bij het aanremmen en tractie. Dat hebben we voor Monza verbeterd, waarbij we geen moeite hadden in de langzame bochten." Vorig seizoen won Nico Rosberg de race niet voor Daniel Ricciardo. De Red Bull-coureur maakte een stop meer, maar reed een gat van twintig seconden dicht. Uiteindelijk finishte de teamgenoot van Max Verstappen op een halve seconde van winnaar Rosberg. In 2015 kwam Mercedes in het hele stuk niet voor in Singapore.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'