Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes verwacht op een technisch vlak grote verschillen tussen de Formule 1-teams

Alle Formule 1-bolides zullen in 2022 meer op elkaar gaan lijken. Door de veranderde technische reglementen is er minder mogelijk, al verwacht Mercedes dat er bij de vloer grote verschillen zijn tussen de teams.

De technische reglementen van het komende Formule 1-seizoen bieden minder ruimte voor eigen interpretatie. Veel onderdelen zullen er hetzelfde uit komen te zien, waardoor de bolides van de teams meer op elkaar gaan lijken. Toch verwacht Mercedes grote verschillen tussen de teams bij een van de belangrijkste aerodynamische onderdelen van komend seizoen: de vloer. Hier kunnen de teams volgens Mike Elliott, technisch directeur van de Duitse renstal, wel eens hét verschil gaan maken. In Road to 2022 legt de Mercedes-technicus uit waarom. "De verschillen tussen de bolides zullen meer te zien zijn aan de oppervlaktevormen. Het resultaat daarvan is dat de auto's van dit jaar wat meer op elkaar lijken." "Subtiele veranderingen aan de aerodynamische vormen zullen wat verschillen creëren. Vooral onder de auto zitten waarschijnlijk de meeste visuele verschillen en dat heeft te maken met hoe de vloer werkt. De voorkant van de aerodynamische vleugels en de vorm en de hoek van de vloer zullen een groot verschil gaan maken, want dat heeft veel invloed op de werking van de auto."

Vloer is enorm belangrijk in 2022

De vloer van de bolides wordt enorm belangrijk door het ground effect , dat in 2022 terug zal keren in de Formule 1. Dit aerodynamische principe zorgt dat er enorm veel downforce wordt gegenereerd aan de onderkant van de auto, wat de vloer dus een cruciaal onderdeel maakt. Andere aerodynamische onderdelen, zoals de vleugels, worden juist versimpeld. In de onderstaande video blikt het technische Mercedes-kopstuk vooruit op het nieuwe seizoen.

tGtaeGZNfto

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"