Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

MERCEDES VOOR DE VIERDE KEER OP RIJ WERELDKAMPIOEN

Het Formule 1-team van Mercedes is tijdens de Grand Prix van Amerika wederom wereldkampioen geworden bij de constructeurs. Het Duitse team verlengt daarmee de hegemonie in de koningsklasse van de autosport. Mercedes heeft nu sinds 2014 elk jaar de wereldtitel veroverd.

De eerste drie seizoenen waren het Lewis Hamilton en Nico Rosberg die het klusje klaarde, maar daar kwam na het tumultueuze vorige seizoen een einde aan. Rosberg stopte per direct nadat hij de wereldtitel binnenhaalde en werd pas twee maanden voor het begin van het huidige seizoen vervangen door Valtteri Bottas. Met Bottas en Hamilton ging Mercedes voor de vierde keer op jacht naar de wereldtitel. Het begin van het seizoen verliep echter stroef. In Australië was het Sebastian Vettel die zegevierde en direct liet merken dat Mercedes niet fluitend kampioen zou worden. In de eerste seizoenshelft ging de strijd vooraan dan ook tussen Mercedes en Ferrari, die elkaar goed in evenwicht hielden. Vanaf de Grand Prix van Canada nam Mercedes echter de macht over in het kampioenschap. Het scoorde een 1-2, terwijl Ferrari niet verder kwam dan P4 en P7.

Vanaf de Grand Prix van Canada stond Mercedes de leiding in het kampioenschap niet meer af. Tot de zomerstop kon Ferrari nog aardig volgen, maar na de zomerstop ging het snel. Door een dubbele uitvalbeurt in Singapore en motorische problemen in de wedstrijden erna viel Ferrari ver terug. De wereldtitel kwam daardoor onverwachts snel aanwaaien voor Mercedes, dat die titel dus al drie wedstrijden voor het einde van het seizoen binnen heeft gehaald. Daarmee is Mercedes nog altijd hét te kloppen team sinds de invoering van de V6-turbo hybride motoren in 2014. Het team won sinds 2014 maar liefst 62 van de 77 wedstrijden en het lijkt erop dat de zegereeks van Mercedes nog wel even zal aanhouden.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'