Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes voor vijfde achtereenvolgende keer wereldkampioen teams

Mercedes heeft het voor elkaar: dankzij het resultaat wat in de Braziliaanse Grand Prix werd gescoord is het Duitse merk voor de vijfde (achtereenvolgende) keer wereldkampioen bij de constructeurs.

Na 2014, 2015, 2016 en 2017 gaat ook het Formule 1-seizoen 2018 de boeken in als een jaar waarin Mercedes beide titels scoorde. Waar Lewis Hamilton de rijderstitel twee weken geleden binnenhaalde, daar besliste zijn werkgever het kampioenschap voor de teams vandaag (zondag).

Mercedes had het net als in 2017 moeilijker dan in de eerste drie jaren waarin de kroon werd veroverd. Met name in de beginfase van het seizoen had het team behoorlijke tegenstand van Ferrari. De Italiaanse stal ging zelfs een tijdje aan de leiding. Na de zomerstop ging het rap wat betreft de rijderstitel, maar ook wat betreft de constructeurstitel. Mercedes boekte meerdere dubbelzeges (Rusland, Japan), Ferrari kwam niet verder dan twee overwinningen (België, Verenigde Staten). Mercedes schaart zich in een illuster rijtje met het veroveren van haar vijfde achtereenvolgende titel. In het verleden lukte het alleen Ferrari om vijf titels achtereen te winnen, de Scuderia kreeg het tussen 1999 en 2004 zelfs voor elkaar om zes keer op rij het kampioenschap bij de teams te veroveren.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'