© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes voor vijfde achtereenvolgende keer wereldkampioen teams

12 nov. 2018 09:50 René Oudman 1 reacties
Mercedes heeft het voor elkaar: dankzij het resultaat wat in de Braziliaanse Grand Prix werd gescoord is het Duitse merk voor de vijfde (achtereenvolgende) keer wereldkampioen bij de constructeurs.

Na 2014, 2015, 2016 en 2017 gaat ook het Formule 1-seizoen 2018 de boeken in als een jaar waarin Mercedes beide titels scoorde. Waar Lewis Hamilton de rijderstitel twee weken geleden binnenhaalde, daar besliste zijn werkgever het kampioenschap voor de teams vandaag (zondag).

Mercedes had het net als in 2017 moeilijker dan in de eerste drie jaren waarin de kroon werd veroverd. Met name in de beginfase van het seizoen had het team behoorlijke tegenstand van Ferrari. De Italiaanse stal ging zelfs een tijdje aan de leiding.

Na de zomerstop ging het rap wat betreft de rijderstitel, maar ook wat betreft de constructeurstitel. Mercedes boekte meerdere dubbelzeges (Rusland, Japan), Ferrari kwam niet verder dan twee overwinningen (België, Verenigde Staten).

Mercedes schaart zich in een illuster rijtje met het veroveren van haar vijfde achtereenvolgende titel. In het verleden lukte het alleen Ferrari om vijf titels achtereen te winnen, de Scuderia kreeg het tussen 1999 en 2004 zelfs voor elkaar om zes keer op rij het kampioenschap bij de teams te veroveren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen