Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes voorspelt spannende titelstrijd na eerste testweek

Na afloop van de eerste testweek zijn alle negen andere teams het er waarschijnlijk wel over eens dat Mercedes dit seizoen weer het te kloppen team lijkt te zijn. Zelf voorspelt Mercedes nog steeds een enorm spannende strijd tussen de drie topteams.

Hamilton Barcelona dag1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het Mercedes-team voert aan het einde van de testweek vrijwel elke belangrijke ranglijst aan. Zo klokte het team de snelste tijden van allemaal, maar wat misschien wel het belangrijkste was, was het feit dat het team probleemloos 2300 kilometer wist af te leggen. Dat vertaalt zich naar een duizelingwekkend aantal van 494 gereden ronden in drie dagen tijd.

James Allison, de technische directeur van het Mercedes-team, kijkt logischerwijs terug op een geslaagde testweek. Ook de vrijdag verliep prima: "Deze vrijdag hebben we veel betrouwbare meters af kunnen leggen. Beide coureurs hebben hun complete programma kunnen afwerken en zelfs alvast kunnen proeven van de zachte banden."

"Het was maar voor een korte tijd, maar wel een goede voorbereiding op de tweede testweek, gedurende welke we de zachte banden meermaals zullen gebruiken. Al met al is het een hele goede eerste week geweest, de W11 is over de gehele breedte erg betrouwbaar en de prestaties zijn de hele week goed geweest."

Toch is er ook in de garage van Mercedes nog heel wat werk aan de winkel, zo vertelt Allison. "Er zijn nog veel dingen die beter kunnen en de komende testweek gaan we nog veel nieuwe dingen uitproberen. De basis is er in ieder geval. Na de eerste testweek hebben we al een redelijk beeld gekregen van de krachtsverhoudingen, maar volgende week zal het voor ons pas echt helemaal duidelijk worden", aldus Allison.

Volgens Mercedes kunnen er namelijk wel degelijk voorzichtige conclusies worden getrokken uit de testtijden. "Niemand wil hardop roepen dat ze beter zijn dan een ander team, want je hebt nooit alle informatie. Op dit moment weten we bijvoorbeeld nog niet wat Red Bull de tweede week voor onderdelen mee zal nemen en ook weten we niet waarom Ferrari haar motor de eerste week allesbehalve open schroeft."

"Wat we wel kunnen zeggen, echter, is dat we een spannende strijd tussen drie teams verwachten aan de start van het seizoen in Melbourne. Wat we ook zien is dat de teams uit het middenveld het gat naar de topteams hebben verkleind en dat de pikorde in datzelfde middenveld ook is opgeschud", aldus de regerende wereldkampioenen, zonder in te gaan op hoe die pikorde er dan uit zou zien.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen