Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes voorzichtig over kansen komend F1-seizoen: "Hopelijk hebben we genoeg"

Mercedes legt uit hoe ze moesten balanceren tussen de focus op de titelstrijd van 2021 en het ontwikkelen van de nieuwe Formule 1-bolide voor 2022, het jaar waarin de technische reglementen op de schop gaan. Mike Elliott wil niet teveel doelen stellen, maar hoopt vooraan de grid te staan.

Mike Elliott, technisch directeur van Mercedes, moet toegeven dat het een enorme uitdaging was om de balans te vinden tussen de F1-seizoenen van 2021 en 2022. Tot aan de laatste Grand Prix van afgelopen jaar streed de Duitse renstal om beide wereldtitels. Red Bull ging er vandoor met de coureurstitel, Mercedes met de constructeurstitel. De balans tussen genoeg investeren om kampioen te worden in 2021 en tegelijkertijd een competitieve bolide bouwen voor het komende F1-seizoen was lastig voor de technici bij Mercedes. In Road to 2022 legt Elliott uit wat er precies zo lastig was. "Een van de lastigste dingen aan het ontwikkelen van de auto was hoeveel middelen we moesten inzetten (bij de 2022-bolide, red.)." "Vorig jaar vochten we voor een kampioenschap en moesten we ervan verzekerd zijn dat we dit goed aanpakten. Ondertussen is het ook goed gegaan met de bolide voor dit jaar. Dit was nog een grote uitdaging, vooral met de nieuwe reglementen en het budgetplafond." "Ook hebben we een gelimiteerd aantal runs in de windtunnel, dus we moesten echt gaan kiezen wat we investeerden in de '21 bolide en wat in de '22 bolide. Ik ben heel erg benieuwd naar hoe de auto zal zijn."

Staat Mercedes weer aan de voorkant van het veld?

Elliott hoopt dat de Mercedes-bolides ook volgend jaar weer aan de voorkant van de grid staan. "In een normaal jaar heb je best een idee van wat je precies moet vinden gedurende de winterstop", vervolgt de technicus. "Maar met een nieuwe lading reglementen: wie weet wat er gaat gebeuren? Wie weet wat de competitie meeneemt? Hopelijk hebben we genoeg om vooraan het veld te staan." De impact van de technische reglementen is zeer groot volgens Elliott. "Voor ons als engineers is het een grote uitdaging. Wat kunnen we leveren? Hoe kunnen we de competitie aangaan? Als je het vanuit de ogen van de fans bekijkt, dan wil men fantastische races zien. We willen de fans entertainen en ze plezier geven. Hopelijk zorgen de nieuwe reglementen hiervoor."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"