Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes: "We forceren Red Bull om risico's te nemen"

Ondanks het verliezen van de Grand Prix van de Verenigde Staten is Mercedes blij dat ze druk kunnen zetten op Red Bull. De Oostenrijkse renstal wordt hierdoor geforceerd om risico's te nemen, zo meent Andrew Shovlin.

Hamilton Verstappen USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Andrew Shovlin moet toegeven hard verslagen te zijn door Red Bull en Max Verstappen, maar is alsnog zeer te spreken over het resultaat van Mercedes. "Op zondag heeft Max ons verslagen, maar het was zeker geen comfortabele overwinning voor ze", zegt de technisch directeur tegenover onder meer RacingNews365. Red Bull kon volgens Shovlin alleen met moeite en risico's de GP van de Verenigde Staten winnen.

"We forceren Red Bull om wat risico's te nemen. Als het dan uiteindelijk een slechte race is voor ons, dan wordt het hopelijk in andere races juist wat gunstiger voor ons", aldus de Mercedes-ingenieur. Met slechts een seconde verschil kon Verstappen de race in Austin winnen, Lewis Hamilton kon de schade in de titelstrijd beperken door als tweede te finishen.

Mercedes blij met progressie in laatste GP's

De snelheid op het Circuit of the Americas geeft volgens Shovlin deels een vertekend beeld van de ware prestaties binnen de Duitse renstal. "Ik denk dat we met onze snelheid in Turkije en Rusland iets verder voor lagen dat Red Bull op snelheid vóór ons lag in de VS."

"De kwalificatie hier was lastig, al kregen we ten minste nog één auto op de voorste startgrid. Uiteindelijk komt het neer op de afstelling van de auto in de laatste races. Het is in ieder geval bemoedigend dat we ze onder druk konden zetten terwijl we overduidelijk niet de beste auto hadden", aldus Shovlin.

Ook interessant:

Video: Bepalen gridstraffen de titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton?

Hoe werken die gridstraffen in de Formule 1 nu precies? En wat zijn de gevolgen voor Verstappen of Hamilton als ze een motor wisselen? Wij leggen het uit!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

27 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade