Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: 'We hadden een akkoord met Renault over Ocon'

Wordt Esteban Ocon het kind van de rekening voor het nieuwe Formule 1-seizoen? De talentvolle Fransman dreigt de dupe te worden van de overname van Force India door papa Stroll en Mercedes is dan ook naarstig op zoek naar een oplossing maar erkent ook dat de situatie erg lastig is.

"De situatie van Esteban is behoorlijk ingewikkeld. Het zag er naar uit dat we met Renault een deal hadden voor 2019 maar de komst van Ricciardo gooide roet in het eten," aldus Mercedes teambaas Toto Wolff tegenover Crash.net.

Tot ieders verbazing was daar in de eerste week van de zomerstop ineens de aankondiging van Daniel Ricciardo dat hij Red Bull verlaat om in 2019 voor Renault te gaan rijden. Iets wat Mercedes niet zag aankomen. "We hadden een deal met Renault maar binnen 48 uur stond het er ineens anders voor. Afspraken golden ineens niet meer maar natuurlijk begrijp ik ook wel dat Renault voor Daniel Ricciardo kiest." "Deze ontwikkelingen waren natuurlijk niet ideaal voor Esteban en het zou echt ontzettend jammer zijn als een slechte timing en gebrekkige communicatie ervoor zorgen dat iemand van zijn kaliber volgend jaar geen Formule 1 rijdt."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"