Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: "We moeten terugvechten tegen Ferrari"

Ferrari begon de testweek in Barcelona met de snelste tijd op zowel de maandag als de dinsdag. Mercedes kwam daarentegen niet in de buurt van de snelste tijden, maar reed wel bizar veel ronden. Mercedes rept nu voor het eerst over een 'sneller Ferrari'.

Na de eerste twee testdagen werd het verschil tussen Ferrari en Mercedes verklaard door een verschil in aanpak van de eerste testweek. Hoewel het grootste deel van de achterstand daarmee ongetwijfeld verklaard kan worden, laat Mercedes weten inderdaad wat te laten liggen op Ferrari.

"Het wordt ons langzaam duidelijk dat de nieuwe Ferrari iets sneller en iets constanter is en bovendien zeer betrouwbaar. Er wacht ons een grote uitdaging in het terugvechten tegen Ferrari, maar daar zijn we allemaal op gebrand", aldus teambaas Toto Wolff. Hoe groot de achterstand van Mercedes werkelijk is, is moeilijk te zeggen, ook voor engineers van de Duitse constructeur zelf: "Het is moeilijk om rondetijden te lezen, aangezien iedereen een ander programma afwerkt." Eerlijke taal van Mercedes, of een handige manier om Ferrari in de favorietenrol te duwen en zelf in de rol van underdog te kruipen? Ferrari is er in de persoon van teambaas Mattia Binotto in ieder geval als de kippen bij om de woorden van Mercedes af te zwakken. "Als het al zo is dat Mercedes achter ligt op ons, dan zal dat niet lang duren. Mercedes is altijd goed geweest in het snel oplossen van problemen, dus ze zullen er snel weer staan."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'