Mercedes: 'We vertrouwen op de FIA dat Ferrari-motor legaal is'

25 jul. 2018 10:20 Ruud Dimmers 1 reacties
De geruchten omtrent het niet legaal zijn van de MGU-K van Ferrari wakkerden bij de GP van Duitsland weer aan. De prestaties van de motor zijn bijzonder te noemen en de concurrentie, met Mercedes voorop, vroeg om opheldering.

Ondanks de vraagtekens die Mercedes plaatste gelooft het dat de Ferrari-krachtbron volkomen legaal is. De vermogenswinst van de Italianen zou afkomstig zijn van een upgrade aan de MGU-K en energy store.

Mercedes-teambaas Toto Wolff legt uit dat de situatie wel erg lastig te controleren is: "Ik denk dat het erg complexe technologieën zijn. Als iemand, en ik zeg niet dat dit zo is omdat er geen bewijs is, maar stel dat iemand zijn reputatie op het spel wil zetten dan valt dat lastig te controleren."

"Je moet vertrouwen op de integriteit van de mensen en de organisaties. Aan het einde van de dag, met alle scepsis en paranoia die bij de Formule 1 horen. Wij vertrouwen op de integriteit van de FIA en van onze concurrenten. Dat is de enige manier waarop we op zondagen kunnen racen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen