Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes werkt besloten Pirelli-test af en ook McLaren rijdt eerste F1-meters van het jaar

Lando Norris zoekt de zon op in Spanje. Niet voor vakantie, maar wel voor F1-rondjes. Mercedes deed hetzelfde, maar dan in Zuid-Frankrijk.

Of het echter echt zo warm is in Spanje? De muts van Lando Norris doet vermoeden dat het wel meevalt! In navolging van onder meer de Ferrari-coureurs en Nyck de Vries heeft namelijk ook Lando alvast even opnieuw gevoeld hoe het is om aan de vele g-krachten te worden blootgesteld tijdens een F1-ritje. Het McLaren-team is namelijk neergestreken in Barcelona, waar Lando in de MCL35M, de auto uit 2021, de baan op is gegaan! De komende weken zullen meer coureurs dit ongetwijfeld gaan doen. Op Twitter deelde McLaren wat kiekjes

Mercedes

Ook de Mercedes-mannen gaan dezer dagen de baan op. Op 1 en 2 februari voert Mercedes namelijk een bandentest uit voor Pirelli op Paul Ricard. Zowel George Russell als Lewis Hamilton komen in actie. Zij reden in de Mercedes W13 van vorig jaar. Om de nieuwe banden te testen moet Pirelli namelijk kunnen rekenen op het nieuwste materiaal. Er zijn meerdere teams die Pirelli-rubber testen, waaronder AlphaTauri. De Vries komt als het goed is ook in actie. Red Bull is een van de weinige teams die geen testmeters rijdt voor Pirelli. Of zij Max Verstappen en Sergio Perez in aanloop naar de testdagen alvast wat meters gaan laten rijden in ouder materiaal, of misschien een shakedown in de auto van dit jaar, is niet duidelijk.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie