Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: 'Wij leveren nog altijd de beste Formule 1-motor'

Volgens Andy Cowell van Mercedes levert de Duitse motorleverancier nog altijd de beste motor in de Formule 1. Het gat met de concurrentie is echter wel stukken kleiner dan voorheen.

Mercedes heeft sinds het begin van het hybride tijdperk in 2014 ieder jaar de beste F1-motor gebouwd. Mede door de zeer krachtige motor domineerden de Duitsers de afgelopen jaren de Formule 1. De dominantie op motorisch gebied lijkt voorbij, want met name Ferrari heeft grote stappen gezet. Volgens Andy Cowell, baas van de motorafdeling van Mercedes, beschikt Mercedes tijdens de races nog over de beste motor, zo laat hij in Barcelona weten. Voornaamste concurrent Ferrari heeft tijdens de kwalificaties een betere 'party-modus' vermoedt Cowel. "Ferrari heeft in de kwalificatie een voordeel vanwege , waarvoor complimenten, maar in de race zijn wij de betere. Renault en Honda volgen op een kleine achterstand."

Cowell haalt de wet van de remmende voorsprong erbij en legt uit dat het normaal is dat andere motorfabrikanten dichterbij Mercedes komen, omdat de regels nooit gewijzigd zijn in de afgelopen vier jaar. "Zoals we een aantal jaar geleden al besproken hadden zie je de andere motorfabrikanten dichterbij komen. Dit komt doordat de reglementen al een aantal jaren hetzelfde zijn. Dan zie je technische oplossingen ontstaan. Mercedes doet er ondanks de inlopende concurrentie alles aan om de beste motoren te blijven produceren. "Wij proberen ieder jaar onze motor te verbeteren en onze voorsprong uit te breiden. We weten wel dat het veld ieder jaar iets dichter bij elkaar komt te liggen." De huidige motorreglementen werden in 2014 ingevoerd. Cowell is er zeker van dat de fabrikant de top van haar prestatiemogelijkheden nog niet heeft bereikt. " Persoonlijk denk ik niet dat er een limiet is. Je kunt altijd verbeteringen maken. Iedere week bespreken we mogelijkheden op het gebied van innovativiteit. We genieten echt van de competitie en de uitdaging." De regels omtrent motoren blijven in ieder geval tot en met 2020 hetzelfde. Vanaf 2021 komen er nieuwe F1-motoren die gebaseerd zijn op een V6-motor met minder complexe hybride systemen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi