© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes: 'Wij leveren nog altijd de beste Formule 1-motor'

18 mei 2018 15:35 Koen Bakker 0 reacties
Volgens Andy Cowell van Mercedes levert de Duitse motorleverancier nog altijd de beste motor in de Formule 1. Het gat met de concurrentie is echter wel stukken kleiner dan voorheen.

'Renault en Honda liggen vlak achter Mercedes en Ferrari'

Mercedes heeft sinds het begin van het hybride tijdperk in 2014 ieder jaar de beste F1-motor gebouwd. Mede door de zeer krachtige motor domineerden de Duitsers de afgelopen jaren de Formule 1. De dominantie op motorisch gebied lijkt voorbij, want met name Ferrari heeft grote stappen gezet. 

Volgens Andy Cowell, baas van de motorafdeling van Mercedes, beschikt Mercedes tijdens de races nog over de beste motor, zo laat hij in Barcelona weten. Voornaamste concurrent Ferrari heeft tijdens de kwalificaties een betere 'party-modus' vermoedt Cowel. "Ferrari heeft in de kwalificatie een voordeel vanwege , waarvoor complimenten, maar in de race zijn wij de betere. Renault en Honda volgen op een kleine achterstand."

Cowell haalt de wet van de remmende voorsprong erbij en legt uit dat het normaal is dat andere motorfabrikanten dichterbij Mercedes komen, omdat de regels nooit gewijzigd zijn in de afgelopen vier jaar.

"Zoals we een aantal jaar geleden al besproken hadden zie je de andere motorfabrikanten dichterbij komen. Dit komt doordat de reglementen al een aantal jaren hetzelfde zijn. Dan zie je technische oplossingen ontstaan. 

Mercedes doet er ondanks de inlopende concurrentie alles aan om de beste motoren te blijven produceren. "Wij proberen ieder jaar onze motor te verbeteren en onze voorsprong uit te breiden. We weten wel dat het veld ieder jaar iets dichter bij elkaar komt te liggen."

De huidige motorreglementen werden in 2014 ingevoerd. Cowell is er zeker van dat de fabrikant de top van haar prestatiemogelijkheden nog niet heeft bereikt. "Persoonlijk denk ik niet dat er een limiet is. Je kunt altijd verbeteringen maken. Iedere week bespreken we mogelijkheden op het gebied van innovativiteit. We genieten echt van de competitie en de uitdaging."

De regels omtrent motoren blijven in ieder geval tot en met 2020 hetzelfde. Vanaf 2021 komen er nieuwe F1-motoren die gebaseerd zijn op een V6-motor met minder complexe hybride systemen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen