© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Mercedes wil Max Verstappen vastleggen voor 2019'

01 sep. 2017 13:42 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen staat in de belangstelling van het Formule 1 team van Mercedes. Volgens de Duitse media wil het team de Nederlander vastleggen voor 2019.

Mercedes wil rijderduo Verstappen en Hamilton

De interesse van Mercedes in Max Verstappen is niet nieuw, maar lijkt in een stroomversnelling te komen nu de Nederlander kampt met een tegenvallende Red Bull. Een overstap naar het team is volgend jaar nog niet mogelijk, maar voor 2019 is het de droom om een kampioensduo te krijgen met Lewis Hamilton en Max Verstappen. Dit melden Sport Bild en Auto Bild Motorsport.

Max Verstappen liet de voorbije weken weten dat hij volgend jaar gewoon voor Red Bull rijdt. Voor de seizoenen daarna liggen alle opties open. Belangrijk daarbij is dat de Nederlander de beschikking krijgt over een winnende auto. Mercedes was de afgelopen drie seizoenen oppermachtig en won driemaal op rij de wereldtitel bij de coureurs en constructeurs. 

In het contract van Verstappen zouden clausules staan die het mogelijk maken om het team eind 2018 te verlaten, mocht het geen winnende auto leveren. Daarbij zou het gaat om de clausule dat Red Bull in september 2018 in de top drie van het WK bij de constructeurs moet staan. Het management van de Nederlander wil dat aanpassen in de top drie bij de coureurs.

Mercedes zou bij Red Bull navraag hebben gedaan naar het contract van Max Verstappen en de ontbindende voorwaarden. Na afloop van de GP van Italië zit het management van de coureur wederom met Red Bull om tafel, om te praten over de toekomst en het contract.

Bij Mercedes wordt het contract met Valtteri Bottas met een seizoen verlengd om zo een jaar te overbruggen. Met Lewis Hamilton gaat het team om de tafel om zijn contract voor langere tijd te verlengen. De drievoudig wereldkampioen heeft een contract dat afloopt in 2018, maar wil nog enkele jaren langer door bij het Duitse team.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen