Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Mercedes wil Max Verstappen vastleggen voor 2019'

Max Verstappen staat in de belangstelling van het Formule 1 team van Mercedes. Volgens de Duitse media wil het team de Nederlander vastleggen voor 2019.

De interesse van Mercedes in Max Verstappen is niet nieuw, maar lijkt in een stroomversnelling te komen nu de Nederlander kampt met een tegenvallende Red Bull. Een overstap naar het team is volgend jaar nog niet mogelijk, maar voor 2019 is het de droom om een kampioensduo te krijgen met Lewis Hamilton en Max Verstappen. Dit melden Sport Bild en Auto Bild Motorsport. Max Verstappen liet de voorbije weken weten dat hij volgend jaar gewoon voor Red Bull rijdt. Voor de seizoenen daarna liggen alle opties open. Belangrijk daarbij is dat de Nederlander de beschikking krijgt over een winnende auto. Mercedes was de afgelopen drie seizoenen oppermachtig en won driemaal op rij de wereldtitel bij de coureurs en constructeurs. In het contract van Verstappen zouden clausules staan die het mogelijk maken om het team eind 2018 te verlaten, mocht het geen winnende auto leveren. Daarbij zou het gaat om de clausule dat Red Bull in september 2018 in de top drie van het WK bij de constructeurs moet staan. Het management van de Nederlander wil dat aanpassen in de top drie bij de coureurs.

Mercedes zou bij Red Bull navraag hebben gedaan naar het contract van Max Verstappen en de ontbindende voorwaarden. Na afloop van de GP van Italië zit het management van de coureur wederom met Red Bull om tafel, om te praten over de toekomst en het contract. Bij Mercedes wordt het contract met Valtteri Bottas met een seizoen verlengd om zo een jaar te overbruggen. Met Lewis Hamilton gaat het team om de tafel om zijn contract voor langere tijd te verlengen. De drievoudig wereldkampioen heeft een contract dat afloopt in 2018, maar wil nog enkele jaren langer door bij het Duitse team.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"