Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes wil tornen aan pure dominantie Red Bull in pitstraat

Al jarenlang is Red Bull de dominante factor in de Formule 1. Geen enkel team was bij machte om daar ook maar iets aan te doen. Mercedes gaat het echter wel proberen. De snelste pitstoptijd voor Valtteri Bottas op Imola was een opsteker, maar tegelijkertijd een incident.

Hamilton Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

"Het is niet irreëel om te stellen dat we niet de sterksten zijn in de pitstraat", zo geeft Andrew Shovlin van Mercedes aan in de video-debriefing van het team. Hij reageert op de vraag van een fan hoe Mercedes die tekortkoming tracht aan te pakken.

"We verliezen tijd gedurende de pitstops, en dat is iets waar we ons al enige tijd zeer intensief mee bezighouden. Dat de pitstop van Hamilton op Imola desondanks niet bliksemsnel was, kwam door een aantal factoren, zo legt de trackside engineer uit.

"In het geval van Lewis hadden we een probleem met één van de wheelguns (waarschijnlijk rechtsvoor, aangezien de vertraging daar zat, red.). Voor de pitstop daarna hadden we de wheelgun vervangen, waardoor dat probleem opgelost werd", aldus Shovlin. Het was voor Hamilton echter niet het enige oponthoud.

"We moesten hem vier tienden langer vasthouden omdat Antonio Giovinazzi op het moment dat Hamilton weg kon rijden, passeerde. Zoals gezegd, meerdere factoren speelden ons parten in Imola."

"Dat zijn problemen die op de korte termijn opgelost moeten worden, maar op de lange termijn zullen we onderzoeken wat we nog met onze crew en wat we nog met ons materiaal kunnen doen om meer tijd te vinden tijdens de pitstops."

Red Bull is gewaarschuwd. Het team heeft het officiële wereldrecord in handen met een pitstop van 1,82 seconden. Vrijwel elk weekend is het team heer en meester in de pitstraat, waarbij enkel Williams soms nog enigszins in de buurt kan komen. Mercedes hoopt zich in de toekomst vaker van voren te melden op die ranglijst.

Ook interessant:

Is Hamilton de 'Guus Geluk' van de Formule 1? En wat betekent de elfde overwinning van Max Verstappen voor zijn titelkansen? Genoeg om over na te praten in de RacingNews365 F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"