Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes wil tornen aan pure dominantie Red Bull in pitstraat

Al jarenlang is Red Bull de dominante factor in de Formule 1. Geen enkel team was bij machte om daar ook maar iets aan te doen. Mercedes gaat het echter wel proberen. De snelste pitstoptijd voor Valtteri Bottas op Imola was een opsteker, maar tegelijkertijd een incident.

Hamilton Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

"Het is niet irreëel om te stellen dat we niet de sterksten zijn in de pitstraat", zo geeft Andrew Shovlin van Mercedes aan in de video-debriefing van het team. Hij reageert op de vraag van een fan hoe Mercedes die tekortkoming tracht aan te pakken.

"We verliezen tijd gedurende de pitstops, en dat is iets waar we ons al enige tijd zeer intensief mee bezighouden. Dat de pitstop van Hamilton op Imola desondanks niet bliksemsnel was, kwam door een aantal factoren, zo legt de trackside engineer uit.

"In het geval van Lewis hadden we een probleem met één van de wheelguns (waarschijnlijk rechtsvoor, aangezien de vertraging daar zat, red.). Voor de pitstop daarna hadden we de wheelgun vervangen, waardoor dat probleem opgelost werd", aldus Shovlin. Het was voor Hamilton echter niet het enige oponthoud.

"We moesten hem vier tienden langer vasthouden omdat Antonio Giovinazzi op het moment dat Hamilton weg kon rijden, passeerde. Zoals gezegd, meerdere factoren speelden ons parten in Imola."

"Dat zijn problemen die op de korte termijn opgelost moeten worden, maar op de lange termijn zullen we onderzoeken wat we nog met onze crew en wat we nog met ons materiaal kunnen doen om meer tijd te vinden tijdens de pitstops."

Red Bull is gewaarschuwd. Het team heeft het officiële wereldrecord in handen met een pitstop van 1,82 seconden. Vrijwel elk weekend is het team heer en meester in de pitstraat, waarbij enkel Williams soms nog enigszins in de buurt kan komen. Mercedes hoopt zich in de toekomst vaker van voren te melden op die ranglijst.

Ook interessant:

Is Hamilton de 'Guus Geluk' van de Formule 1? En wat betekent de elfde overwinning van Max Verstappen voor zijn titelkansen? Genoeg om over na te praten in de RacingNews365 F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull