Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes zelfverzekerd: "Red Bull zal haar eigen problemen hebben"

Mercedes kijkt positief terug op de eerste twee vrije trainingen in Qatar. Valtteri Bottas was de snelste van de dag terwijl Lewis Hamilton op de vierde plaats eindigde. Hiermee eindigde de Brit achter titelrivaal Max Verstappen, al is de verwachting dat dit nog wel verandert.

Lewis Hamilton kwam in de eerste twee vrije trainingen nog wat tijd tekort en vindt zichzelf naar eigen zeggen wat te langzaam, maar bij Mercedes maken ze zich geen zorgen. Volgens Andrew Shovlin is Valtteri Bottas daarvan het bewijs. "Hij was dé man van de dag", zegt de technisch directeur tracksite bij Sky Sports . "Hij was ontzettend snel over een snelle ronde, maar ook tijdens de longruns. Als de auto van Bottas meewerkt, dan krijgen we de auto van Lewis ook wel op snelheid. Het is in ieder geval een bemoedigende vrijdag geweest als we naar deze resultaten kijken."

Shovlin wil niet naar Red Bull kijken

Volgens Shovlin moet er nog 'het een en ander gebeuren' bij de W12-bolide van Hamilton. "Daarna zal hij ook tevreden zijn." Naar de snelheid van Red Bull hoeft de technisch directeur in ieder geval niet te kijken. "Red Bull zal hun eigen problemen hebben." "Daar zullen ze van vrijdag op zaterdag ook nog wel aan gaan werken. Wat voor ons belangrijk is, is dat we elk voordeel op hen kunnen behouden." Het gat tussen de P1-tijd van Bottas en de snelste tijd van Verstappen was in de tweede vrije training iets meer dan vier tienden van een seconde.

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"