Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes zet alvast streep door goede kwalificatie in Frankrijk

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Frankrijk hoeft men geen sterk resultaat van Mercedes te verwachten. De Duitse renstal laat alvast weten dat ze zich niet kunnen meten met de snelheid van Ferrari en van Red Bull.

Hamilton France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Frankrijk zijn de mannen en vrouwen van Mercedes nog niet helemaal tevreden. De afgelopen races is er vooruitgang bij het team, maar écht concurreren met topteams Ferrari en Red Bull, dat lukt nog niet.

Andrew Shovlin, technical director trackside, legt uit hoe de vrijdagsessies zijn verlopen. Er is nog genoeg verbetering te vinden, maar net als teambaas Toto Wolff is hij lovend over de prestaties van Nyck de Vries. "Ten eerste heeft Nyck het geweldig gedaan tijdens de ochtendsessie", zo trapt hij af. "Vooral gekeken naar hoe weinig tijd hij had in de auto was het indrukwekkend om te zien hoe snel en consistent hij was."

"We hebben de sessie gebruikt om door een testprogramma heen te gaan, waarbij we de specificaties van de auto elke run varieerden. Hier hebben we bruikbare informatie uitgehaald. George (Russell) was ondertussen wat updates aan het evalueren tijdens de eerste training. Hij was niet tevreden over de balans, maar later op de dag voelde het wat beter."

Hamilton nog niet tevreden over de Mercedes-bolide

De Vries mocht tezamen met Russell de eerste vrije training verrijden voor Mercedes, waardoor Lewis Hamilton dus het eerste trainingsuur moest missen. "Het is de eerste keer dat een van onze coureurs een eerste vrije training moet missen en Lewis moest hard werken om de verloren tijd goed te maken", legt Shovlin uit.

"Hij was niet tevreden over hoe de auto was en we moeten daar aan werken. We hebben echter wel een goed idee naar hoe we het willen aanpakken met de afstelling. Op een of andere manier kregen we niet zo veel voor elkaar met meer brandstof, dus we weten niet hoe we onszelf moeten vergelijken met Red Bull en Ferrari."

Wel weet Shovlin dat ze niet voor pole kunnen gaan in Frankrijk, want de overige twee topteams zijn simpelweg sneller. "We lijken dichter bij ze te zitten dan bij het middenveld. We verwachten echter niet dat we op hun snelheid zitten. Beide teams zien er heel sterk uit op één ronde, vooral Ferari. Hopelijk zitten we er zondag wat dichter bij", aldus Shovlin.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen