Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes ziet gat met Red Bull kleiner worden: "Een eerste voorbode"

De tweede plek van Lewis Hamilton bij de GP van Australië geeft Mercedes vertrouwen voor de komende periode. Het team ziet het verschil met het Red Bull van Max Verstappen zelfs kleiner worden.

Nee, Mercedes zal niet direct de strijd aan kunnen gaan voor een overwinning. Daarvoor was het verschil in racepace tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton nog te groot. De Nederlandse wereldkampioen had in Melbourne een gat van acht seconden, voor de laatste herstart. Desondanks ziet Mercedes dat de weg omhoog Down Under is ingeslagen. "In het algemeen zijn we redelijk tevreden over het feit dat we de auto beter hebben gemaakt en dat we, wat de prestaties betreft, waarschijnlijk er alles uit hebben gekregen wat de wagen op dit moment kan geven", vertelt ontwerper James Allison. Hij plaatst wel een kanttekening: "Die tevredenheid wordt natuurlijk getemperd door de teleurstelling dat we maar één auto over de finish hebben gekregen en dat George op de racedag niet kon laten zien waartoe hij in staat was in de auto, nadat hij tot dan toe in het weekend zeer sterk had gepresteerd."

Doorbraken

Allison ziet het verschil met Red Bull kleiner worden. "We hadden geen enorme doorbraken, maar we gingen wel een beetje vooruit. We hebben in kunnen lopen op Red Bull en we komen op gelijke hoogte met de Ferrari's en de Aston Martins. Misschien liggen we daar nét iets voor." Op de vraag of de stap voorwaarts in Melbourne te danken was specifiek aan het circuit, of aan aanpassingen aan de wagen, kan Allison nog niet echt een antwoord geven. "Dat is altijd een moeilijke vraag om te beantwoorden. Was het verwacht? In grote lijnen wel, want het prestatieniveau in Australië verschilde niet veel van dat op de andere twee circuits tot nu toe dit jaar."

Red Bull uit vorm

Allison zag ook dat Max Verstappen met Red Bull wat problemen had, waardoor het verschil ook kleiner werd. "Ik denk dat de grootste verandering in Australië was dat Red Bull in de kwalificatie een beetje meer uit vorm was dan de rest van het veld en dat bracht alles dichter bij elkaar. Maar als je kijkt naar de relatieve snelheid van onze auto ten opzichte van Ferrari en Aston Martin, dan is dat het hele jaar al ongeveer gelijk. Nu zijn wij iets beter, maar het verschil is niet groot. Dus, was het verwacht? Nou, we hadden verwacht te strijden met Ferrari en Aston Martin en zijn blij nu iets voor te liggen." De topontwerper van Mercedes hoopt dat de stijgende lijn wordt doorgetrokken. "Hoeveel van de goede resultaten specifiek zijn toe te schrijven aan het circuit en specifiek aan dingen die wij deden? De tijd zal het leren. We gaan de komende weken nog naar een aantal zeer verschillende circuits, en dan zullen we zien of dit een eerste voorbode was van een algemene verbetering van onze prestaties, waar we ook op hopen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"