Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes ziet ook Renault en McLaren als concurrenten in 2018

De afgelopen jaren domineerde Mercedes de Formule 1 op alle fronten. Niet alleen werden de individuele titels verdeeld tussen Lewis Hamilton en Nico Roberg, ook bij de constructeurs liet Mercedes niks heel van de concurrentie.

Toch betekent dit niet dat Mercedes rustig achterover leunt en het nieuwe Formule 1 seizoen als een gelopen strijd ziet. Tegenover Motorsport.com vertelt teambaas Toto Wolff dat Mercedes ten alle tijden scherp moet blijven. "Vorig jaar hebben wij elf overwinningen geboekt tegenover vijf voor Ferrari. We moeten ons wel beseffen dat Ferrari meer races had kunnen winnen. We moeten dan ook met beide benen op de grond blijven staan." "We zien Ferrari dan ook als een grote concurrent in 2018."

Ondanks dat de titelstrijd vorig jaar vooral ging tussen Mercedes en Ferrari verwacht Wolff dat zich dit jaar meerdere teams zich hiermee gaan bemoeien. "Ferrari, Red Bull Racing maar ook McLaren en Renault nemen we zeer serieus. Deze teams kunnen allen voor de titel vechten. Misschien worden we daarbij nog wel verrast." Wolff benadrukt dan ook dat het voor Mercedes echt nog geen gelopen koers is. "Ik verwacht behoorlijk wat tegenstand van deze teams. We kunnen alleen voor overwinningen en het kampioenschap strijden als wij net als vorig jaar alles weer samenbrengen. Doen we dit niet, dan zijn we niet goed genoeg geweest."

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami