Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes ziet strategisch voordeel op Verstappen en Sainz: "Kunnen meedoen voor de zege"

Met beide Mercedes-bolides op de tweede startrij verwacht teambaas Toto Wolff mee te strijden voor de overwinning op COTA.

Lewis Hamilton en George Russell zullen de Grand Prix van de Verenigde Staten vanaf respectievelijk P3 en P4 starten. Alleen Carlos Sainz en Max Verstappen staan voor de Mercedes-coureurs. Toto Wolff geeft toe dat zijn team niet de favoriet is voor de overwinning, maar hij verwacht wel dat ze in Austin een kans hebben om de eerste zege van het seizoen te behalen. De Mercedes-teambaas had dit op het Circuit of the Americas niet direct verwacht. "Het zag er op papier niet zo uit, maar met de upgrade (van dit weekend, red.) zitten we ineens zes tienden van pole af", zegt Wolff tevreden tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Lewis Had zelfs nog twee tienden kunnen winnen. Vier tienden afstand in Austin, dat is een solide resultaat met de zwaktes van ons chassis meegenomen."

Wolff: "We hebben de winnaarsmentaliteit nodig"

Met Sainz en Verstappen op de eerste startrij weet Wolff dat Mercedes niet de grote favoriet is. "De favorieten zijn de coureurs die voor ons staan, maar als we zes tienden van pole af zitten, en zelfs misschien nog wat minder, dan is dat een goede indicatie voor in de race. Met twee auto's kunnen we op strategie ook wat meer doen. We hebben hier meer opties." "Verder hebben we de winnaarsmentaliteit nodig voorafgaand aan de race. We kunnen racen voor de overwinning, ook al had ik ons niet de grootste kansen gegeven als ik een bookmaker zou zijn", aldus de Oostenrijkse teambaas. De Grand Prix van de Verenigde Staten start op 21:00 uur Nederlandse tijd.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'