Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes ziet Verstappen zijn collega's tot F2-coureurs degraderen: "De bittere realiteit"

Voor Toto Wolff deed het pijn om Max Verstappen zo te zien domineren. Red Bull heeft nou eenmaal het beste werk geleverd, zo concludeert de Mercedes-teambaas, die opmerkt dat het net lijkt alsof de concurrentie in F2-bolides rijdt als je ze vergelijkt met de RB19.

Met een P4 en P6 kan Mercedes niet tevreden zijn na afloop van de GP van Hongarije. Toto Wolff vertelt in gesprek met onder meer RacingNews365 dat het de bittere realiteit is dat Max Verstappen op zijn gemakje een halve minuut wegreed van de concurrentie. "We hadden de op een na snelste auto, maar het resultaat weerspiegelt dat niet. Je zou kunnen zeggen dat we er niet het maximale uit hebben gehaald. Dat is teleurstellend en we gaan op onderzoek uit hoe we dat beter hadden kunnen doen." Maar aan 'als' heeft Mercedes vrij weinig, vertelt de teambaas. "We kunnen de hele dag roepen dat we tweede hadden kunnen en moeten finishen, maar dat is eigenlijk niet relevant. Vooraan rijdt er namelijk iemand met een gat van dertig seconden naar de nummer twee, terwijl hij waarschijnlijk een lange tijd aan het cruisen was. Dat is de bittere realiteit", zucht hij.

F2-bolides

Wolff benadrukt dat Red Bull het zelf heeft afgedwongen, omdat zij het simpelweg beter hebben gedaan. "Ik heb het al vaker gezegd: het is een meritocratie. Zo lang je je houdt aan de regels, dan heb je het gewoon beter gedaan. Dat moeten we erkennen." "In het eerste deel van de race verloren we veel tijd, terwijl we in het tweede deel van de race sterk terugkwamen. Dat is een balans, maar we moeten kijken hoe we die balans beter kunnen krijgen. Qua pace waren we snel, en dan heb ik het over snel in vergelijking met 'de rest van de wereld' (buiten Red Bull gerekend, red.), in vergelijking met de 'F2-auto's'. De Formule 1-bolide heeft met een voorsprong van een halve minuut gewonnen." Want dat is hoe Wolff het momenteel ziet. Red Bull is zo sterk, dat de andere bolides op de zondagen net F2-bolides zijn vergeleken met de RB19. "Uiteindelijk zullen we terugvechten en races en titels winnen, maar deze zondag zag je de pace van Verstappen. Op vrijdag viel dat al op in de lange runs. Dit is hoe Red Bull er voor staat. Het is alsof je een aantal Formule 2-bolides hebt die het opnemen tegen een F1-bolide. Zij hebben het beste werk geleverd", zo voegt hij bij Sky Sports toe aan zijn verhaal.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"