Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Ontgoocheling bij Mercedes na totale deceptie in Bahrein

De GP van Bahrein was niet de race van Mercedes. De problemen stapelden zich tijdens de race op en zowel Lewis Hamilton als George Russell waren niet in staat om echt mee te strijden voor podiumplekken.

Russell race Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de start van de GP van Bahrein reed George Russell nog even naar P2. Aan het eind van de race prijkte P5 achter zijn naam. Niet iets om over naar huis te schrijven Door een belabberde kwalificatie moest teamgenoot Lewis Hamilton vanaf plek 9 beginnen. We hoorden hem vooral klagend over de boordradio. Dat de zevenvoudig wereldkampioen uiteindelijk nog wel naar P7 reed was een kleine pleister op de wond.

Andrew Shovlin, technisch directeur van Mercedes, reageerde ontgoocheld. "De race was vandaag een teleurstellende en frustrerende ervaring. Al vroeg kregen we te maken met oververhittingsproblemen die we gedurende het grootste deel van de Grand Prix moesten zien te beheersen. De extra 'lift en coast' die de coureurs daardoor moesten doen, zorgde er ook voor dat ze bandentemperatuur verloren."

"De coureurs deden hun best om het hoofd boven water te houden, waarbij George dapper probeerde te verdedigen tegen de achterliggers en Lewis achter de wagens voor hem aanging. Uiteindelijk was P5 en P7 waarschijnlijk het beste wat we konden doen met de problemen waar we mee te maken hadden."

Volgend weekend al staat de volgende race op het programma, de GP van Saoedi-Arabië. Heeft Mercedes dan al de problemen opgelost? "Het was teleurstellend dat we ondermaats presteerden. We gaan kijken wat we anders hadden kunnen doen. We zullen ook kijken naar onze algehele set-up, want het was duidelijk dat geen van beide coureurs tevreden was met de balans van de auto, die wel goed was in de rest van het weekend. Dit zijn allemaal uitdagingen van een nieuwe auto en we kijken ernaar uit om volgende week sterker terug te komen in Djedda."

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China