Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Met iets meer geduld staat Max Verstappen tussen leiders in de Formule 1'

Voormalig F1-coureur Jean-Eric Vergne geniet van de attractieve rijstijl van Max Verstappen, maar vindt dat de Nederlander net iets minder risico moet nemen. Zodra Max dat doet staat hij waar hij wil staan: tussen de toppers.

Jean-Eric Vergne reed enkele seizoen in de Formule 1 voor Scuderia Toro Rosso. Eind 2014 eindigde zijn F1-carrière toen Red Bull koos voor Daniil Kvyat en Vergne bij Toro Rosso plaats moest maken voor Verstappen. De Fransman noemt Verstappen een uniek talent, die erg veel risico's neemt. "Max is een unieke en zeer getalenteerde coureur die veel risico's neemt tijdens de race. Voorheen kwam hij daar altijd mee weg en had hij soms ook het geluk aan zijn zijde. Acties die een op de honderd keer goed gingen, lukten bij hem. Op dit moment lijkt zijn geluk op te zijn."

De inmiddels 28-jarige Vergne verwacht dat Max Verstappen met iets meer geduld en minder risicovolle acties snel staat waar hij wil staan: In de wereldtop. "Als Max zijn rust hervindt en zich focust op het belangrijkste ding, races uitrijden, dan staat hij waar hij wil staan: Tussen de leiders van de F1. Op dit moment maakt hij teveel fouten die te voorkomen zijn." In de eerste vier races was Max Verstappen iedere race bij een spin, crash of incident betrokken.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"