Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mexicaanse Grand Prix krijgt extra DRS-zone

Om het inhalen op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad te bevorderen, krijgt het circuit tijdens de Formule 1 Grand Prix van Mexico een extra DRS-zone.

Tijdens de afgelopen Grands Prix van Mexico konden de coureurs hun Drag Reduction System (DRS) gebruiken in twee zones. De eerste zone lag op het lange rechte stuk richting bocht één, de tweede tussen de derde en vierde bocht. Voor de aankomende Mexicaanse GP blijven deze zones bestaan en heeft de organisatie een derde DRS-zone toegevoegd op het circuit, om de inhaalmogelijkheden tijdens de race te vergroten. In deze extra zone mogen de coureurs hun achtervleugels tachtig meter na bocht elf openklappen. De zone volgt direct na de snelle S-bochten van het Autordromo Hermanos Rodriguez en eindigt voor bocht twaalf, vlak voordat het stadiongedeelte begint. De Grand Prix van Mexico is niet de enige race waarin gebruik wordt gemaakt van drie DRS-zones. Ook tijdens de GP van Oostenrijk en Singapore konden de coureurs gebruik maken van DRS. In de vrije trainingen en kwalificatie mag dat onbeperkt in de aangewezen zones, tijdens de race moet de coureur binnen één seconde van zijn voorganger zitten. Alles weten over de komende Grand Prix van Mexico en de kansen van Max Verstappen? Luister de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

https://twitter.com/AlbertFabrega/status/1186777160708571141

Habrá una tercera zona de DRS en la recta posterior antes del Foro Sol. Detección después T9 y activación después T11. There will be an extra DRS zone at the back straight before Foro Sol. Detection after T9 and activation after T11. pic.twitter.com/booy1neog3 — Albert Fabrega (@AlbertFabrega) October 22, 2019

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"