Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Michael Schumacher

Michael Schumacher: acht jaar na zijn verschrikkelijke ski-ongeval

Het is vandaag exact acht jaar geleden dat Michael Schumacher zwaar ten val kwam tijdens een skivakantie in het Franse Meribel. Hij liep ernstig hoofdletsel op. Hoe het vandaag de dag met hem gaat is gissen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Michael Schumacher genoot al ruim een jaar van zijn Formule 1-pensioen toen hij in december 2013 met zijn familie ging skieën in het Franse Meribel. Hij kwam zwaar ten val, waarbij zijn hoofd een rots raakte. Zijn helm barstte en hoewel hij eerst nog wel aanspreekbaar was, sprak hij wartaal.

Schumacher wordt vervolgens per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis, waar ernstig hersenletsel wordt geconstateerd. Hij wordt direct geopereerd en in eerste officiële berichten werd gemeld dat zijn toestand 'kritiek' is.

Meerder succesvolle operaties volgen, waarbij Schumacher steeds in een kunstmatige coma wordt gehouden. Daaruit wordt hij op 30 januari 2014 uit wakker gemaakt, hij is dan eerder die maand 45 geworden. De bevestiging dat hij niet meer in comateuze toestand verkeert, volgt flink wat later, op 16 april. Op 9 september van dat jaar verlaat de recordkampioen het ziekenhuis om thuis verder te herstellen.

Stilte rond gezondheid Schumacher

Sindsdien is er eigenlijk weinig bekendgemaakt over de toestand van Schumacher. Manager Sabine Kehm heeft dan al laten weten dat hij 'momenten van bewustzijn' vertoont, zonder dat verder te specificeren. Het select groepje vrienden dat hem mag bezoeken, houdt de lippen stijf op elkaar. De familie blijft het publiek bedanken voor de steun en blijft oproepen zijn privacy te respecteren.

De FIA-president van de afgelopen jaren, Jean Todt, tevens Schumachers teambaas in zijn hoogtijdagen bij Ferrari, bezoekt hem regelmatig. Hij zei daar ooit over dat hij met Schumacher naar een Formule 1-race had gekeken, waarna hij hardop de hoop uitsprak om ooit samen met Schumi een race te kunnen bezoeken.

Ook Corinna Schumacher, de vrouw van, sprak eind 2019 nog erg hoopvolle woorden: "Grote dingen beginnen met kleine stappen. Vele kleine steentjes kunnen een grote mozaïek vormen. Samen zijn we sterker", luidde haar boodschap. Geruchten over een stamcelbehandeling in 2019 worden nooit officieel bevestigd.

Vrouw Corinna spreekt

Het volgende concrete beetje informatie volgde in de in 2021 verschenen Netflix-docu Schumacher, waarin Corinna aan het woord is. Ze zegt hem elke dag te missen, ook al is hij onder hen.

"Iedereen mist hem, maar hij is hier bij ons. Het is anders, maar hij is hier en dat geeft ons allemaal kracht, zo zie ik dat", vervolgt ze, om vervolgens aan te geven dat de behandelingen van Schumacher doorgaan: "We zijn samen. We zijn samen thuis en ondergaan therapie."

"We doen er alles aan om Michael beter te maken en er zeker van te zijn dat hij zich prettig voelt en om er voor te zorgen dat hij deel uitmaakt van de familie, van de band die we onderling hebben. En wat het ook is, ik doe alles wat in mijn macht ligt. Dat doen we allemaal."

"We gaan als familie door op de manier die Michael prettig vond en nog steeds vindt. We gaan door met onze levens en 'privé is privé', zoals Michael altijd heeft aangegeven. Het is voor mij zeer belangrijk dat hij zijn leven privé kan blijven leiden. Michael heeft ons op dat vlak altijd beschermd, nu beschermen wij hem."

Ondertussen maakt zoon Mick Schumacher carrière in de Formule 1. onlangs werd hij bevestigd als de Ferrari-reserve voor de helft van het aantal races in 2022. Hij is een Ferrari-coureur, net als vader Michael. Hij zou de stappen die hij maakt maar wat graag met zijn vader bespreken: "Dat is misschien wel waar ik het meeste bij stilsta, bij de gedachte hoe cool dat zou zijn. Ik zou alles opgeven voor dat soort momenten met hem", aldus de Haas F1-coureur.

Quiz

De Grote Max Verstappen Kampioensquiz!

Het jaar zit er bijna op! In 2021 zagen we enorm veel spektakel in de Formule 1-wereld. Wat weet jij nog van het seizoen waarin Max Verstappen werd bekroond tot wereldkampioen?

Speel mee

24 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche