Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Michael Schumacher mogelijk naar Amerika voor revalidatie

Voormalig Formule 1 coureur Michael Schumacher zet zijn behandeling mogelijk voort in de Verenigde Staten. De F1-legende kwam in december 2013 zwaar ten val bij een skiongeluk.

Bij zijn ongeval in 2013 liep de Duitser zwaar hersenletsel op waarna een lange revalidatieperiode volgde. Nadat Schumacher ontwaakt was uit zijn coma werd hij op zijn eigen landgoed verzorgd door een team van specialisten. Over zijn precieze gezondheidsstatus is niets bekend. Berichten dat Schumacher weer kon lopen werden met klem ontkracht tijdens een rechtszaak. Het Duitse blad Bravo meldt dat Schumachers vrouw, Corinna, hulp heeft gezocht in Amerika. In Texas is Mark Weeks gevestigd, een specialist in hersentrauma's. Volgens de berichten heeft hij de familie nieuwe hoop gegeven op een verder herstel van Michael Scuhmacher

Weeks laat weten dat zijn behandelmethodes afwijken van die in Europa. " We hebben hier veel ervaring met trauma-patiënten. Er is in Europa waarschijnlijk geen kliniek die zoveel patiënten behandelt als wij." Mocht het verhaal kloppen dan is dat een indicatie dat het herstel van Michael Schumacher moeizaam verloopt.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"