© Theodore Racing

Nieuwsoverzicht

Mick Schumacher nieuwe lijstaanvoerder Formule 3 na vierde zege op rij

22 sep. 2018 13:48 Jan van der Burgt 2 reacties
Met zijn vierde zege op rij in de Europese Formule 3 verzekerde Mick Schumacher zich op de Red Bull Ring van de eerste plaats in het kampioenschap.

Mick Schumacher mocht op het domein van Red Bull de eerste race van poleposition vertrekken. Bij de start kwam hij onder druk te staan van Robert Shwartzman, maar na de eerste ronde trok hij een gaatje dat hij naar het einde van de race wist te verdedigen. Shwartzman werd tweede, gevolgd door Alex Palou.

Red Bull-junior Dan Ticktum kwam op de thuisbaan van Red Bull niet verder dan de achtste plaats, nadat hij in de kwalificatie beslag had gelegd op P6. Daarmee verloor de Brit de leiding in het kampioenschap aan de zoon van Michael Schumacher, die met vier overwinningen op rij op dit moment onklopbaar lijkt in het Europese Formule 3-kampioenschap.

Op zondag staan in Oostenrijk de tweede en derde race van het weekend op het programma. Mick Schumacher zal ongetwijfeld willen jagen op de dubbele hattrick, om zodoende zijn nieuw verworven leiding in het kampioenschap te verstevigen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen