Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mick Schumacher: "Vettel geeft mij tips voor Race of Champions"

Dit weekend vindt het evenement Race of Champions plaats in Mexico. Diverse coureurs uit de verschillende autosporttakken maken hier hun opwachting, waaronder ook Formule 3-kampioen Mick Schumacher. Samen met viervoudig Formule 1-kampioen Sebastian Vettel vormt hij team Duitsland en beschouwt hij het als een eer om samen met Vettel te mogen racen.

Voor de jonge Schumacher is het zijn debuut tijdens dit grote sportevenement, terwijl Vettel de Race of Champions zes keer wist te winnen met vader Michael Schumacher. Nu gaat de ervaren Duitser samen met Mick Schumacher een gooi doet naar de overwinning doen namen 'Team Germany'.

Schumacher waardeert het enorm dat zijn landgenoot hem van de nodige tips voorziet. "Het is natuurlijk geweldig om hier aan de zijde van Sebastian te mogen racen. Hij heeft mij al wat adviezen gegeven, waardoor ik denk dat we een goed team zullen vormen." Het doel voor dit weekend is duidelijk, namelijk zo ver mogelijk proberen te komen, maar ook plezier staat voorop. "Zowel Sebastian als ik zijn zeer competitief ingesteld, we willen zo hoog mogelijk eindigen. Sinds het einde van het Formule 3-kampioenschap heb ik mij op deze race voorbereid, maar ik wil natuurlijk ook gewoon plezier hebben tijdens dit bijzondere evenement", aldus Schumacher die dit seizoen debuteert in de Formule 2. Schumacher en Vettel zijn ingedeeld in groep A en moeten het daarin onder meer opnemen tegen team Frankrijk met Pierre Gasly en Loic Duval.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs