Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mick Schumacher wint Formule 3-race op de Nürburgring

Na een moeizaam begin heeft Mick Schumacher zijn draai in de Formule 3 duidelijk gevonden. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher heeft inmiddels vier overwinningen op zijn naam staan. Met zijn overwinning op de Nürburgring doet hij tevens ook goede zaken voor het kampioenschap.

Dit weekend is het Formule 3-circus neergestreken op het circuit van de Nürburgring waar in totaal drie races worden afgewerkt.

De pas 19-jarige Duitser vertrok vanaf de tweede startplek maar sloeg in de eerste bocht al toe en pakte de leiding. In het vervolg van de race stond hij voortdurend onder druk van zowel Robert Shwartman en Dan Ticktum maar tot een aanval kwam het verder niet. De Formule 3-race werd opgeschrikt door een startcrash veroorzaakt door Jehan Daruvala waardoor maar liefst vijf coureurs inclusief Daruvala uitvielen. Eén van zijn slachtoffers was Jüri Vips die daardoor geen punten scoorde in de eerste race op de Nürburgring. Hierdoor is Mick Schumacher nu opgeschoven naar de tweede plek in het kampioenschap met slechts één punt voorsprong op Vips. Schumacher verkleinde zijn achterstand op kampioenschapsleider Ticktum naar 26 punten. De tweede (10.20 uur) en derde (15.50 uur) Formule 3-race op de Nürburgring worden zondag verreden.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi