Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2019

Middenmoters zien helemaal geen crisis: "Formule 1 is superspannend"

Na de Grand Prix van Frankrijk werd er door menig Formule 1-liefhebber geklaagd. De koningsklasse van de autosport zou, volgens velen, nog nooit zo saai zijn geweest om te volgen. Rijders uit het middenveld zijn het niet eens met die opvatting: zij menen dat het wel degelijk spannend is.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De strijd aan kop valt echter tegen, zo is het gezamenlijke oordeel van Sergio Perez en Alexander Albon. Het tweetal mag op donderdag plaatsnemen tijdens de persconferentie voor de Oostenrijkse Grand Prix en maakt zich daarin duidelijk verstaanbaar.

"Volgens mij heeft de Formule 1 momenteel niet met een crisis te maken", meent Perez. "Fans verliezen aandacht omdat de races wat betreft de strijd om de eerste plaats zo ongelooflijk saai zijn. Maar kijk voor de verandering eens naar het middenveld. De strijd om de zevende plaats was tot aan de laatste ronde op het Circuit Paul Ricard ontzettend spannend", stelt de Mexicaan terecht. "Het probleem zit 'm aan de kop. Er zouden meer teams om de overwinningen moeten kunnen strijden."

"Het is onzettend close in het middenveld", zegt Albon. "We proberen ons constant te verbeteren en zijn op dit moment verwikkeld geraakt in een update-achtervolging", probeert de Thai van Toro Rosso de ontwikkelingsrace te duiden. Voor elke update die een Formule 1-middenmoter introduceert, moeten de tegenstanders er ook weer met eentje op de proppen komen. "Renault en McLaren waren sterk in Frankrijk, wij hebben onze pijlen nu logischerwijs op hun gericht."

"In het middenveld bestaan er geen slechte teams meer", vervolgt Perez. "Er is geen enkele renstal die mijlenver achter de rest aanhobbelt. Als je zulke kleine verschillen hebt, gaat het onherroeppelijk pijn doen als je de komst van updates moet uitstellen", verwijst hij naar zijn eigen werkgever, Racing Point. Dat team zal waarschijnlijk pas in de Britse GP weer een reeks updates introduceren.

In de strijd om P4 hebben McLaren (40 WK-punten) en Renault (32 WK-punten) een voorsprong ten opzichte van de concurrentie. Racing Point en Alfa Romeo delen de zesde plaats (beiden 19 WK-punten), Toro Rosso staat achtste (17). Haas bezet momenteel de negende en voorlaatste plaats met 16 WK-punten.

4 reacties