© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Mika Häkkinen: 'Jonge coureurs worden in de watten gelegd'

07 sep. 2017 07:30 Wanda Bisschop 0 reacties
In 2015 maakte Max Verstappen zijn debuut in de Formule 1. Amper zeventien jaar oud en nog niet eens in het bezit van een rijbewijs voor de normale weg. Verstappen zorgde voor een hoop ophef maar inmiddels hebben meerdere jonge coureurs een stoeltje bemachtigd in de Formule 1.

Formule 1 teams regelen alles voor de coureurs

Tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen benadrukt dat hij rijders als Max Verstappen en Lance Stroll niet te jong vindt voor de Formule 1. Wel vindt hij dat de huidige lichting jonge coureurs er tegenwoordig maar gemakkelijk komt.

Häkkinen maakte zelf zijn debuut in de koningsklasse van de autosport als 22-jarige en ziet duidelijk verschil tussen zijn tijdperk en hoe het er nu aan toe gaat in de Formule 1. In een Facebook interview met Formula 1 vertelt de Fin dan ook dat de jonge rijders van nu het een stuk gemakkelijker hebben.

"Het is een groot voordeel voor de jonge rijders van nu dat de Formule 1 zo professioneel is geworden."

"Alles wordt voor de coureurs tegenwoordig geregeld. Van fitnessprogramma tot mentale ondersteuning tot de planning. Alles wordt centraal vanuit het team geregeld en georganiseerd. De coureur hoeft alleen nog maar zijn huis te verlaten, zijn paspoort in te pakken en zorgen dat hij op de baan aankomt. Over zijn visum of vliegticket of planning hoeft hij zich totaal niet druk te maken."

In het tijdperk van Häkkinen werd er nog volop getest. Dit is tegenwoordig aan banden gelegd waardoor met name jonge coureurs in het nadeel kunnen zijn. Toch hoeft dit volgens Häkkinen absoluut geen nadeel te zijn omdat de talenten zich nu op een andere manier voorbereiden op de Formule 1.

"De jeugd brengt tegenwoordig veel tijd door in de simulator. Daarnaast leren ze een hoop van internet waarop alle gegevens met betrekking tot de Formule 1 terug te vinden zijn. Tegenwoordig heeft een talent nog geen meter gereden in een Formule 1 auto maar weet hij er wel al alles van."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen