Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mika Hakkinen: 'Honger naar succes houdt Hamilton in de Formule 1'

Lewis Hamilton won in 2017 alweer zijn vierde wereldtitel en heeft alles in huis om het record van Michael Schumacher met zeven wereldtitels te verbreken. Of Hamilton daar ook daadwerkelijk een gooi naar gaat doen, hangt volgens Mika Hakkinen vooral af hoe lang Hamilton hongerig blijft naar succes.

De tweevoudig wereldkampioen van 1998 en 1999 weet uit eigen ervaring waar hij het over heeft. Op zijn Unibet blog 'waarschuwt' hij alvast de fans van Lewis Hamilton. "Lewis zijn prestaties zijn enorm indrukwekkend. Je ziet dan ook aan hem dat hij nog steeds hongerig is. Dat is ook waar het om draait. Toen ik zelf in 1998 en 1999 wereldkampioen werd, wilde ik niks liever dan in 2000 mijn derde titel pakken. Dat zat er helaas niet in." "Na dat jaar merkte ik dat mijn energie afnam en dat ik minder hongerig werd. Niet lang daarna trok ik mij terug uit de Formule 1."

Ondanks dat de voormalige Formule 1 coureur onder de indruk is van de prestaties van Lewis Hamilton, is de Brit wat hem betreft niet de grote man van het afgelopen Formule 1 seizoen. Volgens Hakkinen steekt namelijk onze landgenoot er met kop en schouders boven uit. "Max Verstappen vond ik echt de grote ster in 2017. Het is een genot om hem te zien racen. Zijn twee overwinningen lieten duidelijk zien dat zowel hijzelf als Red Bull grote stappen hebben gezet. Ferrari en Mercedes kunnen echt niet rustig achter over gaan zitten."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'