Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mika Hakkinen: 'Ik zei tegen Ayrton Senna dat ik grotere ballen had'

Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakinnen kan zich nog goed herinneren dat hij in 1993 als jong broekie bij het team van McLaren kwam. Als teamgenoot van Ayrton Senna mocht hij de laatste drie wedstrijden van het seizoen achter het stuur kruipen en hij liet direct van zich horen.

Toen de toen nog onervaren Mika Hakkinen in 1993 zijn debuut voor McLaren maakte, liet hij direct van zich horen. Dat Ayrton Senna zijn teamgenoot was, maakte Hakkinen niet zoveel uit. Zijn relatie met Senna was dan ook niet erg goed, wat volgens Hakkinen voor een groot gedeelte lag aan 'meester' Senna. "Toen ik net begon bij McLaren had Ayrton totaal geen respect voor mij" , begint Hakinnen over zijn samenwerking met Senna. "Natuurlijk spraken we wel met elkaar, maar je merkte aan alles dat hij mij niet respecteerde." De houding van Senna begon Hakkinen op de heupen te werken, waardoor hij in de aanval ging.

"Toen ik in Estoril tijdens de Portugese Grand Prix sneller was en hij aan mij vroeg hoe dat kon, antwoordde ik: 'Ik heb gewoon grotere ballen dan jij!'." "Na die opmerking werd hij helemaal gek. Hij begon een tirade over zijn carrière en hoeveel hij wel niet had gewonnen" , vervolgt Hakkinen. Ook al waren ze maar drie wedstrijden elkaars teamgenoot, de relatie tussen Senna en Hakkinen was na die wedstrijd niet meer hetzelfde. "Daarna was onze relatie niet meer hetzelfde." "Hij voelde zich waarschijnlijk bedreigd omdat hij zijn status als beste coureur ter wereld kon verliezen aan mij" , besluit Hakkinen. Ongeveer een half jaar na die confrontatie kwam Ayrton Senna om het leven tijdens de GP van San Marino, waardoor een confrontatie tussen de twee op de baan er helaas nooit van kwam.

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"