Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Miljoenendeal moet Saoedi-Arabië Formule 1-race in 2021 bezorgen

Het Midden-Oosten is in trek bij de Formule 1. De sport reist volgend jaar mogelijk niet enkel af naar Bahrein en Abu Dhabi, ook de Grand Prix van Saoedi-Arabië zal in 2021 naar verluidt op de kalender staan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

De Formule 1 en Saoedi-Arabië zijn naar verluidt dichtbij het tekenen van een deal ter waarde van bijna zestig miljoen euro per jaar, zo schrijft Sportsmail. Een bron dichtbij het vuur beweert dat de partijen mogelijk volgend jaar de race al op de kalender willen hebben.

De deal, waarbij ook Aramco, het grootste oliebedrijf ter wereld, is betrokken, moet ervoor zorgen dat het Formule 1-circus met ingang van 2021 naar Saoedi-Arabië afreist. Aanvankelijk zal er dan geracet worden in Jeddah, waar dit jaar ook de Dakar Rally is begonnen. De stratenrace maakt volgens de plannen dan een jaar later plaats voor een Grand Prix op een volwaardig circuit nabij Qiddiya, een stad die binnen enkele jaren wordt opgebouwd.

Om de extreme hitte in het gebied uit de weg te gaan, zal de Grand Prix van Saoedi-Arabië hoogstwaarschijnlijk een plekje in de bovenste regionen van de F1-kalender bemachtigen. De race kan bijvoorbeeld direct volgen op de Grand Prix van Bahrein.

In het bericht wordt overigens ook vermeld dat kans groot is dat de Grand Prix van Miami eveneens door zal gaan, wat betekent dat de Formule 1-kalender in 2022 liefst vierentwintig races telt.

9 reacties

    Breaking Zo moet de nieuwe Red Bull-bolide van Verstappen eruit gaan zien