© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"Miljoeneninvestering voor GP Nederland in Zandvoort niet aan de orde"

16 okt. 2018 12:00 Jan van der Burgt 2 reacties
Gisteren waren daar opeens de geruchten dat de gemeenten Amsterdam en Zandvoort en enkele partners 65 miljoen euro willen investeren in een Nederlandse Grand op Circuit Zandvoort. De betrokken partijen weerspreken de berichten.

Het hele zaakje kwam aan het rollen toen vastgoedman Erik de Vlieger een tweet plaatste met de tekst: "Zandvoort en Amsterdam gaan 65 miljoen investeren in een nieuw F1 circuit. Nog geheim dus vertel het niet door anders wordt een prins boos."

Circuitdirecteur Erik Weijers noemt het bericht in gesprek met het Noordhollands Dagblad 'voorbarig' en 'verstorend': "Wij brengen nieuws naar buiten op het moment dat ons wel of niet iets is gelukt. Zo is het afgesproken met onze partners en dan helpt dit soort berichten niet."

Ook de gemeente Amsterdam, die volgens speculatie garant zou staat voor een groot deel van die 65 miljoen euro, weerspreekt de berichten: "Amsterdam gaat zelf niet investeren in een Nederlandse Grand Prix op Circuit Zandvoort", zo meldt een woordvoerster.

De gemeente Zandvoort wil wél investeren in een Formule 1-race aan de Nederlandse kust, maar kan een bedrag van 65 miljoen euro nooit zelf ophoesten: "We willen graag bijdragen aan de terugkeer van de Nederlandse Grand Prix. Hoeveel dat zal zijn kunnen we niet zeggen, maar het genoemde bedrag gaat een kleine gemeente als Zandvoort de pet te boven."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen