Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Minardi: "Italië mist iemand als Frits van Eerd in de autosport"

Minardi en Nederland zullen altijd met elkaar verbonden blijven, zo kwamen onder andere Jos Verstappen, Robert Doornbos en Christijan Albers uit voor het Italiaanse team van Giancarlo Minardi. Tegenwoordig werkt Minardi nog altijd samen met Jumbo-eigenaar Frits van Eerd en zou hij een persoon als van Eerd graag terug zien in Italië.

Giancarlo Minardi is op zijn 72-jarige leeftijd nog altijd extreem gepassioneerd over de autosport en de Formule 1. RacingNews365 sprak de sympathieke Italiaan over zijn relatie met Nederland, want gedurende zijn tijd als teameigenaar kwamen met Jos Verstappen, Robert Doornbos en Christijan Albers, maar liefst drie Nederlanders in actie voor het kleine F1-team uit Faenza. Tegenwoordig werkt Minardi vooral samen met Jumbo-eigenaar Frits van Eerd: "Ik heb een uitstekende relatie met Nederlanders. Zo kan ik het goed vinden met Jos, heb ik Jan Lammers als een onwijs aardig persoon leren kennen en zie ik Frits van Eerd inmiddels als een heel goede vriend." "Frits heeft inmiddels de gehele Minardi-collectie in handen, dus dat maakt onze relatie nog sterker. Ik zie hem naast een zeer belangrijke man in de food-industrie, ook als een belangrijk persoon in de autosport. Hij hielp coureurs als Jos en Max Verstappen en ook Nyck de Vries in hun autosportcarrière. In Italië mist men op het moment dan ook iemand als Frits in de autosport, een persoon als hij kan talenten ontzettend helpen." Waar Minardi Italiaanse coureurs als Giancarlo Fisichella en Jarno Trulli liet debuteren in de Formule 1, daar heeft Italië het op het moment lastig in de autosport. "We hebben op dit moment in Italië de hulp van de Ferrari-academy, maar zij richtten zich niet alleen op Italiaanse coureurs. Daarom probeert ook de Italiaanse autosportbond talenten te helpen, maar dat is niet eenvoudig. Gelukkig hebben we op het moment Antonio Giovinazzi in de Formule 1 en doet Lucas Ghiotto het goed in de Formule 2. Ondanks dat het een kort seizoen wordt voor de coureurs, wordt het voor beiden een belangrijk jaar in hun carrière." Interview loopt door onder de foto

Waar men het in Italië lastig heeft om een succesvolle zakenpersoon te vinden met een passie voor de sport, daar is van Eerd ook zelf actief als coureur, iets wat Minardi zeer aanspreekt: "Het is niet alleen dat hij de talenten helpt, maar hij racet ook nog eens zelf zeer verdienstelijk en dat maakt het extra mooi om te zien. Het is voor mij dan ook altijd een eer om hem te ontmoeten, ook al spreek ik geen engels. Daarom is Mark Koense er gelukkig altijd bij en zorgt hij ervoor dat Frits en ik elkaar toch kunnen verstaan, wat nog maar eens laat zien hoe goed de vriendschap tussen ons allen is", aldus Minardi met een grote glimlach. Vorig jaar nam van Eerd nog een deel van zijn collectie F1-bolides mee naar de Minardi-days op het legendarische circuit van Imola. Het evenement dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt wordt vooralsnog verplaatst naar september. "We wilden het evenement in april organiseren, maar helaas kon het toen niet doorgaan. Nu hopen we vooral dat de gezondheidssituatie overal in orde blijft en dat de mensen weer uitkijken naar een race-evenement. Mocht dat zo zijn, dan hopen we in september alsnog een datum te vinden om de dagen te organiseren", waarbij de voormalig teameigenaar natuurlijk van harte hoopt ook veel Nederlandse autosport-fans terug te zien op het in het Noorden van Italië gelegen circuit.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"