Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Minister haalt uit naar actievoerende Vettel: "Veel hypocrisie gezien, maar dit spant de kroon"

Sebastian Vettel staat er anno 2022 om bekend zich hard te maken voor maatschappelijke problemen, vaak op lokaal niveau daar waar de Formule 1 Grand Prix wordt verreden. In Canada echter stuitte hij op weerstand van een lokale minister.

Sebastian Vettel verscheen in Montreal ten tonele met een t-shirt waarop hij de aandacht vraagt voor het delven van olie uit teerzand in de Canadese staat Alberta. Hij noemt het zelfs een 'misdaad', iets dat de lokale minister van energie, Sonya Savage, totaal in het verkeerde keelgat schiet. Dat maakt ze duidelijk op Twitter. "Ik heb door de jaren heen veel hypocrisie meegemaakt, maar deze kwestie spant toch de kroon. Dit is een coureur die wordt gesponsord door Aston Martin, met geld dat afkomstig is van Aramco, en uitgerekend hij doet zijn beklag over oliewinning?", zo begint Savage op Twitter.

"Saudi Aramco is de grootste producent van olie van alle bedrijven in de wereld. Het is van alle bedrijven de grootste uitstoter van koolstof sinds 1965. In plaats van de oliewinning, een industrie die juist toewerkt naar klimaatneutraliteit, te demoniseren, doen mensen er verstandig aan eerst naar hun eigen ecologische voetafdruk te kijken. Formule 1-auto's met trapaandrijving misschien een optie?", sneert ze. Overigens is Vettel zelf de eerste die toe zal geven dat zijn gedachtegoed en zijn handelen als Formule 1-coureur botsen met elkaar. Hij noemde zichzelf onlangs om die reden zelf ook al een hypocriet en gaf aan te twijfelen over zijn toekomst in de Formule 1.

1537875703613427712

I have seen a lot of hypocrisy over the years, but this one takes the cake. A race car driver sponsored by Aston Martin, with financing from Saudi Aramco, complaining about the oilsands. 1/3 #ableg https://t.co/8gaMl7JeFj — Sonya Savage (@sonyasavage) June 17, 2022

1537875706721423360

Rather than demonizing the oilsands, which is on a path to net-zero, people could look to lowering their own personal carbon footprint. Perhaps a pedal-car for Formula 1? 👍👍🏎️ 3/3 — Sonya Savage (@sonyasavage) June 17, 2022

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden