Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Minister haalt uit naar actievoerende Vettel: "Veel hypocrisie gezien, maar dit spant de kroon"

Sebastian Vettel staat er anno 2022 om bekend zich hard te maken voor maatschappelijke problemen, vaak op lokaal niveau daar waar de Formule 1 Grand Prix wordt verreden. In Canada echter stuitte hij op weerstand van een lokale minister.

Sebastian Vettel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht Ā© XPB

Sebastian Vettel verscheen in Montreal ten tonele met een t-shirt waarop hij de aandacht vraagt voor het delven van olie uit teerzand in de Canadese staat Alberta. Hij noemt het zelfs een 'misdaad', iets dat de lokale minister van energie, Sonya Savage, totaal in het verkeerde keelgat schiet. Dat maakt ze duidelijk op Twitter.

"Ik heb door de jaren heen veel hypocrisie meegemaakt, maar deze kwestie spant toch de kroon. Dit is een coureur die wordt gesponsord door Aston Martin, met geld dat afkomstig is van Aramco, en uitgerekend hij doet zijn beklag over oliewinning?", zo begint Savage op Twitter.

"Saudi Aramco is de grootste producent van olie van alle bedrijven in de wereld. Het is van alle bedrijven de grootste uitstoter van koolstof sinds 1965. In plaats van de oliewinning, een industrie die juist toewerkt naar klimaatneutraliteit, te demoniseren, doen mensen er verstandig aan eerst naar hun eigen ecologische voetafdruk te kijken. Formule 1-auto's met trapaandrijving misschien een optie?", sneert ze.

Overigens is Vettel zelf de eerste die toe zal geven dat zijn gedachtegoed en zijn handelen als Formule 1-coureur botsen met elkaar. Hij noemde zichzelf onlangs om die reden zelf ook al een hypocriet en gaf aan te twijfelen over zijn toekomst in de Formule 1.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

41 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17