Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Moeder Bottas even bezorgd om naakte coureur: "Wat is dit?"

De naaktkalender van Valtteri Bottas is een groot succes geworden. De Finse coureur heeft met de bijzondere kalender bijna 140.000 euro opgehaald voor het goede doel, dit ondanks bepaalde zorgen van zijn moeder.

Bottas Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was groot nieuws begin november. Valtteri Bottas maakte bekend dat hij een eigen naaktkalender zou gaan uitgeven. Het opgehaalde geld zou ten goede komen aan onderzoek naar prostaatkanker. De eerste druk van de kalender, met foto's van een naakte Bottas gemaakt door fotograaf Paul Ripke, bestond uit 10.000 kalenders en was snel uitverkocht. Meer kalenders werden gedrukt en ook weer verkocht.

"Heel erg bedankt voor alle steun in november", schrijft Bottas op Instagram. "Met de donaties en de kalenders hebben we samen een aanzienlijk bedrag opgehaald, wat betekent dat wij echt geholpen hebben en veel mensenlevens zullen beïnvloeden en redden. De definitieve cijfers worden de komende dagen berekend, maar we hebben het over een bedrag van rond de 150.000 dollar (= 140.000 euro, red.) dat is opgehaald!"

Voordat de naaktkalender uitkwam, moest Bottas nog wel zijn eigen moeder overtuigen van het idee. "Ik kreeg een berichtje van mijn moeder. Zo van: 'Wat is dit?' Ze begrijpt Engels ook niet zo goed en ze zag een paar van de video's die ik postte. Ze was nogal verward en beschermend. Zo van: 'Weet je zeker dat dit de weg is die je wil inslaan?' Dus toen heb ik het liefdadigheidsaspect uitgelegd en toen was het goed."

"Ik heb vragen gehad, mensen die vroegen waarom ik het deed? Waarom wil je je kont laten zien? Maar toen ik het liefdadigheidsaspect uitlegde, begrepen de mensen het. En we hadden zoveel plezier, dat kun je je voorstellen, met het maken van die foto's."

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust