Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Moet Verstappen waken voor Perez? "Beter dan dit wordt het niet"

Kan Sergio Perez wereldkampioen worden en Max Verstappen verslaan? Of is hij voor altijd de toegewijde, tweede coureur? Het podcastpanel van RacingNews365 behandelt deze stelling in de nieuwste aflevering.

De eerste vijf raceweekenden zijn verreden en Max Verstappen bezet samen met zijn teamgenoot Sergio Perez plek één en plek twee in het kampioenschap. Red Bull lijkt dit seizoen zo oppermachtig dat menig racefan ervan overtuigd is dat Red Bull er met de beker vandoor gaat. Maar wie van de coureurs wordt wereldkampioen? Sergio Perez heeft in ieder geval het vertrouwen dat hij Max Verstappen wel eens zou kunnen verslaan. In de wekelijkse podcast bespreken Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers de kansen van Sergio Perez ten opzichte van zijn teamgenoot Max Verstappen. Dimmers heeft een duidelijke mening: "Als je kijkt waar hij vandaan komt, drie jaar geleden zat Perez bijna zonder stoeltje. Het eerste jaar heeft hij het echt wel moeilijk gehad, het tweede jaar heeft hij wat leuke stapjes gezet en nu dit jaar heeft hij het geloof dat hij in de dominante Red Bull bij kan blijven bij Max Verstappen." "Als hij later eens in een bejaardentehuis zit en zijn memoires gaat opschrijven, dan denk ik dat je het nu wel hebt over de top van zijn kunnen", vervolgt hij. "Dan kan hij nog ergens optekenen dat hij in de eerste drie races maar zes punten van Max stond. En dat hij na vier races net als Max twee gewonnen had. Als je dat op papier zet, klinkt het best ruig, toch? Beter dan dit wordt het niet." Tom Coronel sluit hierbij aan: "Dat is ook waarom ze in Mexico al redelijk losgaan nu af en toe. Maar ja, jongens, overdag met je ogen open. Dromen doe je 's nachts met je ogen dicht."

"Alleen dan kan hij kampioen worden"

Podcast-host Mosterdijk vraagt aan beide heren wat dan voor een wereldkampioenschap nog een goede tussenstap zou zijn voor Perez. "Misschien moet hij eerst een race winnen op een niet-stratencircuit? Of een pole pakken?" Coronel gaat hier hard op in: "Nee. Hij moet een race winnen wanneer Max geen problemen heeft. Dan heb je echt iets gecreëerd. Dan laat je echt iets zien. Want ook tijdens de stratencircuits die Perez won heeft Max altijd ellende gehad. Anders had Perez ze namelijk niet gewonnen. Dus het is helemaal geen straatracer zoals iedereen zegt. Iedereen die hem nu een titel gaat geven. Dat is complete bullshit, dat is helemaal niet waar." Volgens Coronel heeft Perez alleen van de problemen van Max weten te profiteren: "Dat is ook de manier hoe Red Bull hem heeft ingezet. Je hebt natuurlijk een tweede rijder nodig die er altijd moet staan als de eerste rijder het niet doet." Hij eindigt zijn betoog met de stellige woorden: "Hij kan maar op één manier kampioen worden, en dat is als Max niet meedoet." De gehele podcast beluisteren? Dat kan hieronder.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"