© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Mogelijk drie nieuwe Formule 1 races in 2019

01 mrt. 2018 09:35 Jan van der Burgt 0 reacties
Op de Formule 1-kalender van 2019 prijken mogelijk drie nieuwe namen. Vietnam, Miami en Argentinië zouden willen inzetten op een eigen Grand Prix.

Vietnam, Argentinië en Miami dienen zich aan

De deals met Miami en de Vietnamese metropool Hanoi zouden al zo goed als rond zijn, zo meldt het Duitse Auto, motor und sport. In beide gevallen zou het gaan om race door de straten van de stad.

Om tot nieuwe stratencircuits te komen wijkt Liberty Media af van gebaande paden. Het wil om de variatie te bevorderen niet aankloppen bij F1-huisarchitect Hermann Tilke, maar stuurt eigen mensen om een mooie baan uit te tekenen.

De Argentijnse hoofdstad Buenos Aires wil naar verluidt het voormalige Formule 1-circuit upgraden naar de huidige standaard, maar zou daar de financiering nog niet rond voor hebben.

De Grand Prix van Argentinië werd voor het laatst in 1998 verreden op het Autódromo Juan y Oscar Gálvez. Dit circuit kent vele configuraties en de Formule 1 zou graag terugkeren op de lay-out zoals deze tussen 1974 en 1981 werd aangehouden. Dat zou betekenen dat er met een lange lus om het meer heen gereden zou worden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen