Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mogelijk geen nieuwe motor voor Red Bull in Canada

Wekenlang werd er al uitgekeken naar de verbeterde krachtbron van Renault die in Canada voor het eerst gebruikt kan worden. De motorleverancier twijfelt echter of het voor Red Bull verstandig is om deze in te zetten tijdens de Canadese Grand Prix.

De 'grote' upgrade van Renault wordt met de dag kleiner. Van verhalen over 30 PK winst ging het in enkele weken naar 15 PK winst, en momenteel wordt gesproken over een kleine verbetering in performance. Met het oog op mogelijke gridstraffen later dit seizoen adviseert Renault aan Red Bull om de nieuwe motor niet in Canada te gebruiken. "We hebben een nieuwe specificatie van onze motor, maar moeten de introductie daarvan nog bevestigen omdat het aantal kilometers op de motoren van onze klanten verschillend is. We gaan nog overleggen wanneer we de nieuwe specificatie in gaan zetten", laat Cyril Abiteboul van Renault aan Autosport weten.

"Ik ga er vanuit dat we zes motoren beschikbaar hebben. Het wil niet zeggen dat het voor alle teams het beste is om de motor nu al in te zetten, zeker in het geval van Red Bull niet." "We werken altijd vanuit een partnership met onze teams en proberen over het gehele seizoen genomen het maximale resultaat te behalen. De nieuwe motor levert iets meer vermogen, maar we weten ook dat Renault niet de enige is met een upgrade." Bij Red Bull wisselde Ricciardo noodgedwongen al bij de Grand Prix van China naar zijn tweede verbrandingsmotor. Verstappen is nog altijd bezig met zijn eerste krachtbron. Coureurs mogen in totaal drie motoren gebruiken voor de 21 races dit seizoen.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'