© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Mogelijk geen nieuwe motor voor Red Bull in Canada

31 mei 2018 11:18 Ruud Dimmers 2 reacties
Wekenlang werd er al uitgekeken naar de verbeterde krachtbron van Renault die in Canada voor het eerst gebruikt kan worden. De motorleverancier twijfelt echter of het voor Red Bull verstandig is om deze in te zetten tijdens de Canadese Grand Prix.

Renault: 'Is mogelijk niet beste optie voor Red Bull'

De 'grote' upgrade van Renault wordt met de dag kleiner. Van verhalen over 30 PK winst ging het in enkele weken naar 15 PK winst, en momenteel wordt gesproken over een kleine verbetering in performance. Met het oog op mogelijke gridstraffen later dit seizoen adviseert Renault aan Red Bull om de nieuwe motor niet in Canada te gebruiken.

"We hebben een nieuwe specificatie van onze motor, maar moeten de introductie daarvan nog bevestigen omdat het aantal kilometers op de motoren van onze klanten verschillend is. We gaan nog overleggen wanneer we de nieuwe specificatie in gaan zetten", laat Cyril Abiteboul van Renault aan Autosport weten.

"Ik ga er vanuit dat we zes motoren beschikbaar hebben. Het wil niet zeggen dat het voor alle teams het beste is om de motor nu al in te zetten, zeker in het geval van Red Bull niet."

"We werken altijd vanuit een partnership met onze teams en proberen over het gehele seizoen genomen het maximale resultaat te behalen. De nieuwe motor levert iets meer vermogen, maar we weten ook dat Renault niet de enige is met een upgrade."

Bij Red Bull wisselde Ricciardo noodgedwongen al bij de Grand Prix van China naar zijn tweede verbrandingsmotor. Verstappen is nog altijd bezig met zijn eerste krachtbron. Coureurs mogen in totaal drie motoren gebruiken voor de 21 races dit seizoen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen