Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mogelijk gridstraf voor Daniel Ricciardo

Het Formule 1 weekend in Mexico verloopt vooralsnog niet naar wens van Daniel Ricciardo. Op zaterdag kwam de teamgenoot van Max Verstappen niet verder dan een zevende tijd tijdens de kwalificatie. Nu dreigt er ook nog een gridstraf vanwege een motorwissel.

De bijna altijd opgetogen Ricciardo zocht naar antwoorden na afloop van de teleurstellend verlopen kwalificatie . Een zevende positie, zelfs nog achter Esteban Ocon, zorgde voor twijfel. Red Bull had de hoop dat het de resterende drie races door zou kunnen komen met de huidige powerunits die Ricciardo beschikbaar heeft. In Mexico bleek dat er toch problemen waren met de motor. De combinatie van de matige rondetijd en de slechte startpositie, in combinatie met de problemen van zusterteam Toro Rosso, zorgen ervoor dat Red Bull de motor waarschijnlijk gaat wisselen.

Het wisselen van de motor zelf levert tien plaatsen gridstraf op. Waarschijnlijk worden ook de turbo en MGU-H gewisseld, wat zou resulteren in een gridstraf van twintig plaatsen. Op dit moment is er nog niets bekend bij de wedstrijdleiding omtrent een eventuele motorwissel. Wie wint de GP van Mexico en wat doet Max? Voorspel en win een gave cap!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'