Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mogelijk nieuw Italiaans Formule 1 team in 2019

Krijgen we er in 2019 een nieuw Formule 1 team bij? Zoran Stefanovic wil een nieuw team oprichten dat in 2019 aan de start moet staan. In 2010 was hij met Stefan GP al dicht bij zijn Formule 1 droom, maar het team mocht niet deelnemen.

Wie herinnert het zich nog? Stefan GP? De droom van Stefanovic viel in 2010 in duigen toen hij van de FIA geen startbewijs kreeg voor de Formule 1. Negen jaar later moet het er dan toch echt van gaan komen. Recent liet Jean Todt al weten dat diverse partijen interesse hebben getoond in de Formule 1. Concreet was dat nog niet, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Stefanovic heeft de beschikking over de faciliteiten van Parma en Enrique Scalabroni in dienst, de voormalig topman van Ferrari en Williams. Daarnaast heeft hij de beschikking over een windtunnel.

In Oostenrijk liep Stefanovic over de paddock waar hij aan Motorsport.com liet weten dat hij een gesprek had met Ross Brawn. " Ik ben hier voor een gesprek met Ross Brawn over de opzet van een Italiaans Formule team. Ik heb daarvoor al een paar belangrijke overeenkomsten gesloten. We worden gehuisvest in Parma waar ook onze windtunnel in de buurt is. Daarnaast heb ik al een aerodynamica-specialist vastgelegd." Jean Todt liet eerder al weten dat er ruimte is voor meer teams in de Formule 1. Partijen die serieuze interesse hebben moeten een tender invullen en worden op diverse aspecten getoetst. Los van het plan moeten de nieuwe teams ook een borgstelling van twintig miljoen overmaken aan de FIA.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden